Τρίτη, 19 Μαρτίου,2024

ΑρχικήΑπο-ρίες, Από-καλύψειςΟδός Κονίτσης. Πέντε μήνες έργα ...

Οδός Κονίτσης. Πέντε μήνες έργα …



Σε παλιότερο άρθρο μας στις αρχές Μάϊου είχαμε κάνει αναφορά στα έργα που ξεκίναγαν στην οδό Κονίτσης. Τοτε είχαμε εντοπίσει κάποια προβλήματα σχετικά με την στροφή των λεωφορείων στην διασταύρωση με την οδό Κέκροπος. Ένα μήνα αργότερα και υπό το νερό της βροχής δημοσιεύσαμε το πρόβλημα με τα νερά και τα έργα, καθώς υπήρχαν ζημιές σε περιουσίες. Πέντε ολόκληρους μήνες μετά έχει ολοκληρωθεί ένα ελάχιστο τμήμα μερικών μόλις μέτρων χωρίς βέβαια να έχει παραδοθεί στον κόσμο. Εν όψη του χειμώνα που έρχεται είναι σίγουρο ότι η αδιαφορία που επιδεικνύει η τεχνική εταιρία θα στοιχίσει πάλι σε προβλήματα στους κατοίκους που περπατάνε εδώ και τόσο καιρό σε μια ξύλινη τάβλα για να μπουν στο σπίτι τους καθώς και σε ιδιοκτήτες υπογείων που θα τα δούν να πλημμυρίζουν εξαιτίας των έργων αυτών. Δεν φτάνει ότι η οδός Κονίτσης είναι χωρίς πεζοδρόμια τόσο καιρό, έχουν κάνει το ίδιο ξήλωμα και στην αγίου Αθανασίου προς την μεριά της Σωρού. Και στους δυο δρόμους αξίζει να σημειωθεί ότι στην απέναντι πλευρά δεν υπάρχει πεζοδρόμιο σε πολλά σημεία κάτι που είναι αρκετά επικίνδυνο για τους πεζούς.
Στην πλευρά προς την οδο Κέκροπος έχουν γίνει κάθετες τομές στον δρόμο οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα σε διερχόμενα οχήματα, με μεγάλο κίνδυνο, αφού εκτός από τα τάσια που φεύγουν μπορεί κάποιο μηχανάκι να πάθει ζημιά. Επίσης στα σημεία που το έργο έχει “ολοκληρωθεί” είναι ξεκάθαρη η διαφορά επιπέδου του δρόμου με τους χώρους στάθμευσης, εκτός αν υπάρχει πλάνο να πέσει νέα άσφαλτος αλλά σε σημείο πιο χαμηλό από το τωρινό, κάτι που λογικά δεν θα μπορεί να συμβεί…
Το πρόβλημα έχει τραβήξει τόσο για τον απλούστατο λόγο ότι η εταιρία δεν εργάζεται κάθε μέρα στο έργο αυτό, άλλα όποτε τύχει στέλνει 2-3 ανθρώπους να κάνουν κάτι. Και αυτό το κάτι θα συνεχιστεί μετά απο αρκετές μέρες. Παράλληλα η εταιρία χρησιμοποιεί το χώρο του παλιού αμαξοστασίου στην Αγ.Αθανασίου και μάλιστα με ταμπέλα απέξω, ο οποίος χώρος είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνει χώρος πρασίνου και αθλοπαιδιών από τον πρώην δήμαρχο. Βέβαια στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εταιρία ταλαιπωρούσε επι σχεδόν ένα χρόνο τους κατοίκους για έργα στην οδό Σωρού, ένα έργο του οποίου η ταμπέλα έχει παραμείνει λες και είναι διαφήμιση αυτό που έγινε εκεί. Αν και δεν είναι το μόνο έργο που είχε η εταιρία στο δήμο μας, ίσως το όνομα “ΧΡΥΣΟσπάθης” να έδινε έπνευση στον πρώην δήμαρχο.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε την εταιρία και να έχουμε κάποια απάντηση σχετικά με το πότε υπολογίζουν να τελειώσει η ταλαιπωρία των κατοίκων, ενω θα προσπαθήσουμε να δούμε και αν στην ανάθεση του έργου υπάρχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και ρήτρα σε τυχών καθυστερήσεις όπως θα πρέπει να ισχύει.

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -