Πέμπτη, 13 Ιουνίου,2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤις παροχές του 2025 εξήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης - Μέτρα ύψους 850...

Τις παροχές του 2025 εξήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης – Μέτρα ύψους 850 εκατ. ευρώΣτις παροχές του 2025 αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε σε ένα πακέτο μέτρων 850 εκατ. ευρώ που θα ενσωματώνει ο προϋπολογισμός του 2025, ο οποίος ωστόσο όπως διευκρίνισε θα στοχεύει σε πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% του ΑΕΠ.


Όπως ανέφερε το 2025 θα υπάρξει αύξηση των συντάξεων με βάση τις επιδόσεις ανάπτυξης και πληθωρισμού με κόστος περίπου 400 εκατ. ευρώ. Ακόμη, θα υπάρξει νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 0,5% με κόστος 215 εκατ. ευρώ.

Θα καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος με κόστος 120 εκατ. ευρώ. Θα καθιερωθεί μόνιμη επιστροφή του ΕΦΚ στους αγρότες με κόστος 100 εκατ. ευρώ. Θα υπάρξει δε και αύξηση του στεγαστικού επιδόματος για τους φοιτητές με κόστος 15 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας που θα καταθέσει η Ελλάδα τον Σεπτέμβριο στην ΕΕ, ανέφερε πως θα προβλέπει μέσο ρυθμό ανάπτυξης 2,5% για τα επόμενα χρόνια.


«Μετράμε συνέχεια κάνοντας μια συντηρητική διαχείριση και εκείνο που θέλουμε να κάνουμε, ακριβώς επειδή ζούμε σε ασταθές περιβάλλον, είναι να έχουμε στην άκρη περισσεύματα, ώστε στις δύσκολες στιγμές να στηρίζουμε τους ευάλωτους, όπως θα έκανε κάθε νοικοκύρης», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην αγορά για τις προμήθειες στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και στα POS αναγνώρισε ότι υπάρχουν διαμαρτυρίες. Σημείωσε δε ότι υπάρχουν τα συστήματα άμεσων συναλλαγών όπως το IRIS με μηδενικές προμήθειες και πολύ χαμηλές χρεώσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Τέλος, προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση θα παρέμβει νομοθετικά αν δεν υπάρξει μείωση των προμηθειών από τις τράπεζες στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ