Παρασκευή, 26 Απριλίου,2024
ΑρχικήΑπο-ρίες, Από-καλύψειςΥποχρεωτική διετή προσχολική φοίτηση, δεν ισχύει, μετά τι γίνεται ?

Υποχρεωτική διετή προσχολική φοίτηση, δεν ισχύει, μετά τι γίνεται ?



Εδώ και λίγες μέρες ανακοινώθηκε η εξαίρεση του Δήμου Αμαρουσίου από το μέτρο της υποχρεωτικής διετής προσχολικής φοίτησης. Παρόλα αυτά και ενώ πλησιάζει η μέρα έναρξης των σχολείων αρκετοί γονείς λόγο διακοπών κυρίως δεν έχουν καμία ενημέρωση σχετικά με το τι θα γίνει με τα προνήπια και για το που θα πρέπει να πάνε τα παιδιά τους την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, σήμερα ( 29-8-2019 ) θα ανοίξει η πλατφόρμα για αιτήσεις στους παιδικούς σταθμούς του δήμου. Η αίτηση μπορεί να γίνει μέσα από την σελίδα του Δήμου Αμαρουσίου στην επιλογή παιδικοί σταθμοί. Μετά την αίτηση θα υπάρξει μοριοδότηση για την επιλογή των παιδιών αντίστοιχη με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Μετά από ανακοίνωση του Δήμου όσα παιδιά μπορούν να απορροφηθούν στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς θα προωθηθούν σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς της πόλης μετά από συμφωνία των ιδιοκτητών τους και τις διοίκησης του δήμου.

Από την πλευρά της πρωτοβάθμιας που εντάσσονται τα νηπιαγωγεία δεν υπάρχει κάποια εικόνα του τι θα γίνει μιας και θα πρέπει ανα νηπιαγωγείο να γίνει κλήρωση για την επιλογή των προνηπίων που θα κρατήσουν.

Το σίγουρο είναι ότι εφόσον υπήρχε από πλευράς διοίκησης το αίτημα για εξαίρεση του Δήμου Αμαρουσίου από το μέτρο θα έπρεπε να έχουν γίνει κινήσεις ώστε οι γονείς να ξέρουν που θα πάνε τα παιδιά τους γιατί λίγες μέρες πρίν όλα είναι ακόμα στα χαρτιά

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ