Πέμπτη, 2 Μαΐου,2024
ΑρχικήΕκλογές 2019Κώστας Ρώτας: 18+1 προτάσεις για τους πολίτες..στην πράξη

Κώστας Ρώτας: 18+1 προτάσεις για τους πολίτες..στην πράξη



Ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Κώστας Ρώτας παρουσιάζει το δεύτερο μέρος του προγράμματός του με 19 προτάσεις που αφορούν άμεσα τεχνικά έργα και καθημερινές υπηρεσίες:

Τις προηγούμενες εβδομάδες παρουσίασα το πρώτο μέρος του προγράμματος μου που αφορά τα άμεσα και πρακτικά μέτρα τα οποία στοχεύουν στην υποβοήθηση του οικογενειακού προϋπολογισμού της Μαρουσιώτικης οικογένειας. Γνωρίζω πολύ καλά ότι, η οικονομική κρίση ρίχνει βαριά την σκιά της σε κάθε Μαρουσιώτικο σπίτι και ο Δήμος μπορεί και πρέπει να παρέμβει.

Σήμερα, παρουσιάζω το δεύτερο μέρος του προγράμματος μου που αφορά τα άμεσα τεχνικά έργα και τις καθημερινές υπηρεσίες που αποτελούν το συνηθισμένο πλαίσιο δραστηριότητας ενός Δήμου. Θα ακολουθήσει το τρίτο μέρος του προγράμματος που αναλύει τα μέτρα που σχετίζονται με τις τεχνολογικές εξελίξεις, την κλιματική αλλαγή και τον σχεδιασμό της πόλης του αύριο.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αφορά σε:

  1. Αγορά 25 νέων λεωφορείων για τη δημοτική συγκοινωνία για να αντικατασταθεί ο «γερασμένος» στόλος των οχημάτων που αγοράστηκαν την περίοδο 1997-1998 και να επανέλθει η συγκοινωνία μας στην ποιότητα που είχε όταν ξεκίνησε.
  2. Αγορά νέου μηχανικού εξοπλισμού καθαριότητας (συλλογής απορριμμάτων και οδοκαθαρισμού) ο οποίος σήμερα, με ελάχιστες προσθήκες, έχει παραμείνει στα επίπεδα του 2002. Ο νέος εξοπλισμός σε συνδυασμό με την εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών θα οδηγήσει στην βελτίωση του επιπέδου της καθαριότητας και την μείωση του κόστους λειτουργίας της υπηρεσίας.
  3. Αλλαγή του συστήματος ηλεκτροφωτισμού των δρόμων με σύγχρονα- έξυπνα φωτιστικά LED, ώστε να μειώσουμε το κόστος κατά τουλάχιστον 75%
  4. Εγκατάσταση ασυρμάτου δικτύου για τον έλεγχο της κυκλοφορίας με χρήση φωτεινών σηματοδοτών, αλλά και της στάθμευσης (ελεγχόμενης αλλά δωρεάν), ώστε να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα και να κερδίσουμε χρόνο για το σχεδιασμό έργων κυκλοφοριακής υποδομής που θα δώσουν την τελική λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα της πόλης μας.
  5. Απόκτηση σημαντικών ελεύθερων εκτάσεων των οποίων το σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς -ανήκουν σε τράπεζες ή δημόσιους φορείς- επιτρέπουν την απόκτηση τους από τον Δήμο.

Στο Κέντρο:

Το εγκαταλελειμμένο ακίνητο (έχει ολοκληρωθεί η σκυροδέτηση έως την στάθμη + 0) που βρίσκεται στις οδούς 28ης Οκτωβρίου – Παν. Κυριακού και Νικ.  Πλαστήρα

Στο Πολύδροσο:

Παγοδρόμιο (ημιτελής ανέγερση)

Στο Ψαλίδι:

Χ.Ε.Υ. Κύμης

Θα συνεργαστούμε με τους όμορους δήμους (Νέο Ηράκλειο –Πεύκη Λυκόβρυση) για το άμεσο πολεοδομικό χαρακτηρισμό του για τις ανάγκες των κατοίκων.

Στον Άγιο Θωμά:

X.E.Y οδού Διονύσου

Στο Νέο Μαρούσι:

Έκταση ιδιοκτησίας Ν. Σωτηρία

Έκταση ιδιοκτησίας Πήγασος ΑΕ

Στην Αγία Φιλοθέη:

Το ακίνητο στην οδό Πάτμου

Το ακίνητο στην Σπύρου Λούη

Το φαινόμενο να πωλείται κρατική περιουσία σε ιδιώτες, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, κι ο Δήμος να μην αντιδρά θα σταματήσει άμεσα. Η Μαρουσιώτικη γη έχει απαλλοτριωθεί διαχρονικά από την Κεντρική Διοίκηση για κοινής ωφέλειας δραστηριότητες και μόνον αυτό δεν γίνεται.

  1. Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στην περιοχή του Αγ. Θωμά και στην θέση που είχε αρχικά κατασκευαστεί και κακώς γκρεμίστηκε (2003) αργότερα.
  2. Έργα στις συνοικίες, όπως διανοίξεις τμημάτων δρόμων, που δεν έχουν διανοιχτεί, πεζοδρόμια, ασφαλτοστρώσεις, τμήματα αποχέτευσης, δενδροφυτεύσεις και άλλα όπως αναλυτικά εξειδικεύονται και συζητούνται με τους κατοίκους κάθε γειτονιάς και θα παρουσιαστούν σε χωριστά κείμενα για κάθε γειτονιά.
  3. Συστηματική συντήρηση όλων των κτιρίων και ιδιαιτέρα των σχολείων και των παιδικών σταθμών του Δήμου με χρήση συστημάτων προληπτικής συντήρησης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή με άμεσο αποτέλεσμα την μείωση του κόστους και την βελτίωση της λειτουργίας τους (όπως το 16ο σχολείο και 8ο νηπιαγωγείο).
  4. Συστηματικές δενδροφύτευσεις των ελευθέρων χώρων και των δρόμων στα πλαίσια της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, όπως αναλυτικά θα περιγραφεί στο τρίτο κεφάλαιο του προγράμματος μου.
  5. Τη μεθοδική και με βάση τις ανάγκες της πόλης αξιοποίηση του ΕΣΠΑ που θα συμβάλλει στην τοπική οικονομία με ανάταξη και αναβάθμιση του παραγωγικού και κοινωνικού ιστού της πόλης και τη δημιουργία και διατήρηση βιώσιμων θέσεων απασχόλησης, έχοντας ως αιχμή την εξωστρεφή, καινοτόμο και ανταγωνιστική επιχειρηματικότητα και γνώμονα την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης.

Περαιτέρω προώθηση και ολοκλήρωση των έργων όμβριων υδάτων που χρηματοδοτούνται από  αυτό και όχι μόνον.

  1. Αξιοποίηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του Δήμου (πάντοτε σε διαβούλευση και συνεργασία με τους κατοίκους), η οποία σήμερα είτε παραμένει αναξιοποίητη είτε χρησιμοποιείται για τις ανάγκες άλλων φορέων χωρίς να εξυπηρετούν την πόλη.
  2. Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης με παράλληλη επίλυση επί μέρους πολεοδομικών εκκρεμοτήτων που βασανίζουν πολλές γειτονιές.
  3. Ένταξη στο σχέδιο των τμημάτων της πόλης που παραμένουν εκτός σχεδίου για δεκαετίες .
  4. Κάλυψη όλων των ελλείψεων σε σχολικά κτίρια που παρατηρούνται σε αρκετές συνοικίες.
  5. Αύξηση του αριθμού και της δυναμικότητας των σημερινών δημοτικών παιδικών σταθμών, ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των συμπολιτών μας.
  6. Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των ΚΑΠΗ με επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του, παροχή γευμάτων με συμβολικό τίμημα και άλλες πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την άμβλυνση των σημερινών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι μας.
  7. Διατήρηση και περαιτέρω ανάπτυξη των σημερινών κοινωνικών δομών του Δήμου για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας σε στενή συνεργασία με την Εκκλησία η οποία έχει προσφέρει πολλά τα τελευταία χρόνια.\
  8. Επάνοδο της πολιτιστικής φιλοσοφίας του Δήμου στην ποιότητα, όπως την ζήσαμε κάποτε, και την ερασιτεχνική πολιτιστική παραγωγή. Όταν οι διοικούντες τον Δήμο αυτοαναγορεύονται σε «ειδικούς» του πολιτισμού και επιβάλουν την αισθητική τους, τότε το αποτέλεσμα είναι «κωμωδία» για τους εκτός Αμαρουσίου αλλά δυστυχώς σε τραγωδία για τους Μαρουσιώτες.

         Αναβάθμιση της λειτουργίας της Ολυμπιακής πινακοθήκης, του Μουσείου Σπαθάρη, του Λαογραφικού Μουσείου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας που καθημερινά υποβαθμίζονται.

  1. Προώθηση του αθλητισμού σε στενή συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης. Δεν αξίζει στο Μαρούσι το σημερινό επίπεδο ,όταν λίγα χρόνια πριν οι ομάδες του πρωταγωνιστούσαν στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Οι αθλητικές υποδομές της πόλης ανήκουν στους πολίτες και στους συλλόγους της πόλης και όχι στις ”μεγάλες ομάδες” και μάλιστα με Όρους και ανταλλάγματα αδιαφανή.

Συμφωνία με την διοίκηση του ΟΑΚΑ για την πρόσβαση των συλλόγων της πόλης στις εγκαταστάσεις του. Η σχέση του Δήμου με το ΟΑΚΑ θα αλλάξει άμεσα.

Πρόκειται για ένα συγκροτημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα, μέσα στις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου που μπορεί να πραγματοποιηθεί στην τετραετία που έρχεται. Ένα πρόγραμμα που παίρνει υπόψη την σημερινή πραγματικότητα και τις προτεραιότητες που αυτή επιβάλλει αλλά και εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που υπάρχουν.

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ