Πέμπτη, 2 Μαΐου,2024
ΑρχικήΕκλογές 2019Βραχνός για Πατούλη : «Πολιτική στήριξη είμαι βέβαιος ότι δεν παρέχει σε...

Βραχνός για Πατούλη : «Πολιτική στήριξη είμαι βέβαιος ότι δεν παρέχει σε κανέναν και γνωρίζω πολύ καλά τον κ. Πατούλη. Δεν έχει λόγο να το κάνει. Τηρεί ίσες αποστάσεις από όλους»



διαβάζουμε στο maroussiparatiritirio

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνέντευξη που παραχώρησε στην Αμαρυσία και στον δημοσιογράφο Γιάννη Μπεθάνη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πάνος Βραχνός. Η δήλωσή του, πως ο Γιώργος Πατούλης, δεν υποστηρίζει κανέναν από τους υποψήφιους Δημάρχους Αμαρουσίου, αλλά «τηρεί ίσες αποστάσεις από όλους» αφήνει πολλά ερωτηματικά για το ποια είναι πραγματικά η στάση του Γιώργου Πατούλη. 

Πιο συγκεκριμένα-Δύο είναι οι επίμαχες απαντήσεις του Πάνου Βραχνού:  

ΑΜΑΡΥΣΙΑ: Παρακολουθώντας την ομιλία σας, βλέποντας στην πρώτη σειρά τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη και με βάση τα αιχμηρά μηνύματα που προαναφέραμε, θέλω να σας ρωτήσω τα εξής: Α) Υπάρχει και ποια είναι η πολιτική στήριξη του κ. Πατούλη στο συνδυασμό σας; Β) Σύμφωνα με πληροφορίες μου, αρκετά από τα πολιτικά σας «βέλη» εκτοξεύτηκαν με αφορμή την ένταξη του δημοτικού συμβούλου Πέτρου Κόνιαρη στον συνδυασμό του Θεόδωρου Αμπατζόγλου, επειδή είχε πριν υπογράψει σε εσάς. Αληθεύει αυτό; Γ) Στο δεύτερο γύρο και στην περίπτωση που οι πολίτες επιλέξουν ο ένας εκ των δύο υποψηφίων για την δημαρχία να είστε εσείς, ποιες πολιτικές συμμαχίες θα έχετε, ειδικά ύστερα από τις αιχμές εναντίον του κ. Αμπατζόγλου, καθώς είναι δεδομένο ότι πολιτικά βρίσκεται πιο κοντά σε σας.

ΒΡΑΧΝΟΣ: Ο κ. Πατούλης είναι δήμαρχος της πόλης έως το 2019, παίρνει αποφάσεις για το έργο του Δήμου στο οποίο εγώ είμαι πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Πολιτική στήριξη είμαι βέβαιος ότι δεν παρέχει σε κανέναν και γνωρίζω πολύ καλά τον κ. Πατούλη. Δεν έχει λόγο να το κάνει. Τηρεί ίσες αποστάσεις από όλους. Αντίθετα εμείς προσπαθούμε να τοποθετηθούμε από τη δική μας οπτική γωνία και να εξηγήσουμε τυχόν προθέσεις του. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, έχω να σας πω κατηγορηματικά ναι. Ο κ. Κόνιαρης ήταν από τους πρώτους που υπέγραψε για τη στήριξη στο συνδυασμό μας και δήλωσε φανερά σε όλους την υποστήριξή του στο συνδυασμό. Μετά από τρίμηνη διαρκή ενημέρωση των πολιτών από τον ίδιο ότι θα βρίσκεται στο συνδυασμό μου και λίγες μέρες πριν την παρουσίαση του συνδυασμού στο «ΔΙΑΝΑ» απαίτησε πολιτικά και μη οφέλη για την τελική συμμετοχή του, δηλώνοντάς μου ότι θα έχει διαφορετική επιλογή αν δεν τα ικανοποιήσω. Του εξήγησα ότι δεν μπορεί να είμαι έρμαιο των όποιων επιθυμιών. Του πρότεινα να ενεργοποιήσει τη δεύτερη επιλογή του και χωρίσαμε πολύ φιλικά. Κατά συνέπεια ουδεμία πικρία μπορώ να έχω από τον ίδιο ή τον κ. Αμπατζόγλου. Σέβομαι την επιλογή του επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Εποχή – Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» να τον εντάξει στο δυναμικό του. Και δεν θα προσθέσω τίποτα περαιτέρω. Τώρα για το γ΄ σκέλος της ερώτησή σας, κ. Μπεθάνη μη γελιέστε. Ο κόσμος, οι πολίτες θα επιλέξουν τους δύο πρώτους στο α΄ γύρο και το δήμαρχο στο δεύτερο. Τα υπόλοιπα είναι σενάρια που στη δική μου περίπτωση αδυνατώ να εξηγήσω. Επικουρικά, στον κ. Αμπατζόγλου δεν επιτέθηκα, απλώς με απογοήτευσε πλήρως ως πολιτικός ηγέτης για τον τρόπο με τον οποίο συνθέτει το πολιτικό περιβάλλον του. Κατανοώ εύκολα και εδώ υφίσταται το θέμα ότι δεν έχει ξανά βαπτιστεί στο επίπεδο της ψήφου. Φαντάζομαι στο μέλλον οι εμπειρίες του να αποκτήσουν μεγαλύτερη ωριμότητα ως προς το θέμα της έκθεσης όχι μόνο στο δημόσιο διάλογο αλλά και στη δημοτική ψήφο.

ΑΜΑΡΥΣΙΑ: Γιατί ζητήσατε από τον κ. Πατούλη να πάρει θέση κάνοντας λόγο για αποστασία; Δεν σας προβληματίζει που τελικά δεν πήρε θέση ευθέως; Την περιμένετε από εδώ και στο εξής;

ΒΡΑΧΝΟΣ: Οργανώνω τη σκέψη μου σύμφωνα με τον τρόπο που πρέπει κάποιος να εκτίθεται πολιτικά, όπως και ο κ. Πατούλης. Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Πατούλης θα πάρει θέση, εκμεταλλευόμενος και την ακρίβεια των σημερινών θέσεών μου, διότι πράγματι αυτό είναι αποστασία. Ίσως να περιμένει – πιθανολογώ – και τη δημόσια θέση του κ. Αμπατζόγλου από λεπτότητα, για να μη θεωρηθεί και κατηγορηθεί ότι ευνοεί το συνδυασμό μας. Ας αναμένουμε, υπάρχει καιρός ακόμα.  

Η Συνέντευξη του Πάνου Βραχνού, δημιουργεί τεράστιο θέμα, αν δεν απαντηθεί σαφώς το ερώτημα «Ποιον υποψήφιο υποστηρίζει ο Γιώργος Πατούλης;». 

Η στάση του απερχόμενου Δημάρχου και υποψήφιου Περιφερειάρχη, είναι τουλάχιστον περίεργη. Ανοιχτά, δηλώνει υποστηρικτής του Θεόδωρου Αμπατζόγλου. Κάποιες κινήσεις του όμως, δείχνουν πως υποστηρίζει και Πάνο Βραχνό. Γιατί, πώς αλλιώς να ερμηνευτεί η παρουσία του στην παρουσίαση του Συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ-ΚΑΘΑΡΗ ΓΡΑΜΜΗ;

Πώς αλλιώς να εξηγηθεί, το γεγονός ότι συνεργάτες του Γιώργου Πατούλη, υποστηρίζουν Βραχνό

Ένα παράδειγμα:  

Φωτο: Η Αννίτα Παπαθανασίου, υποδέχεται τον κόσμο στην παρουσίαση του Συνδυασμού του Βραχνού, και μοιράζει προεκλογικά φυλλάδια του …Πατούλη! 

Στην παρουσίαση του Συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ-ΚΑΘΑΡΗ ΓΡΑΜΜΗ, και στην είσοδο του κινηματογράφου ΔΙΑΝΑ όπου γινόταν η εκδήλωση, υποδεχόταν τον κόσμο η Αννίτα Παπαθανασίου που εργάζεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου. Η κυρία Παπαθανασίου, μοίραζε φυλλάδια υπέρ του Γιώργου Πατούλη ενώ μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τον Πάνο Βραχνό. Τι άραγε σημαίνει αυτό;  

Όμως, το κυριότερο είναι η δήλωση του Πάνου Βραχνού, ότι ξέρει καλά τον Γιώργο Πατούλη, και ότι ο Πατούλης… δεν υποστηρίζει κανέναν! Όταν δεν βγαίνει ο Πατούλης να διαψεύσει μια τέτοια δήλωση, και την αφήνει να αιωρείται, μήπως θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι κάτι; 

Και κάτι για τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου: Μήπως τελικά Θεόδωρε, η υπέρμετρη πολιτική ευπρέπεια, είναι αδυναμία; 

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ