Τετάρτη, 12 Μάι,2021ΑρχικήΤοπικά νέαΠαιδικοί Χαλανδρίου: Προσφορά αντίδοτο στην καραντίνα

Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Χαλανδρίου: Προσφορά αντίδοτο στην καραντίνα

Μήνυμα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς στέλνουν οι επτά παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου, συνδράμοντας το Κοινωνικό Παντοπωλείο Συσσίτιο του Δήμου.

Οι παιδαγωγοί και το προσωπικό της Προσχολικής Αγωγής ετοίμασαν πασχαλινά καλάθια κουλούρια και αυγά, λαμπάδες και ευχετήριες κάρτες για τα παιδιά των ωφελούμενων της δομής καταπολέμησης της φτώχειας, τα οποία διανεμήθηκαν τη Μ. και την Μ. Τρίτη.

Επιπλέον στους από τους επτά Σταθμούς ετοιμάζονται 100 μερίδες φαγητούσε καθημερινή βάση και300 μερίδες το σαββατοκύριακο για το συσσίτιο του Κοινωνικού Παντοπωλείου.Το που οι Σταθμοί λειτουργίας,το προσωπικό τους ετοιμάζει με αγάπη και φροντίδα το φαγητό που προσφέρεται στους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη, υποστηρίζοντας το έργο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Σε συνεχή επαφή με τα παιδιά

Η Προσχολική Αγωγή του Δήμου Χαλανδρίου βρίσκεται σταθερά αυτό το διάστημα της καραντίνας όχι μόνο δίπλα στην κοινωνία, αλλά και κοντά στα παιδιά που στερούνται τη σχολική τους καθημερινότητα. Με την βίντεο και παιδαγωγικού οπτικοακουστικού υλικού το οποίο στέλνεται στους μαθητές και αναρτάται στην ιστοσελίδα του Δήμου στην ενότητα «Στο Σπίτι με Δράσεις για Όλους», οι παιδαγωγοί φροντίζουν να κρατάνε την επαφή με τα παιδιά που έχουν στερηθεί επί μακρόν τις δασκάλες, τους φίλους τους αλλά και την παιδαγωγική διαδικασία.

«Παραμένουμε δίπλα στα παιδιά όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας. Στέλνουμε στα παιδιά την αγάπη μας με κάθε μέσο, είμαστε δίπλα τους και ετοιμαζόμαστε να τα υποδεχτούμε και πάλι με όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, όταν θα επιτραπεί το άνοιγμα των Σταθμών», υποστήριξε η προϊσταμένη της Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου κ. Φωτεινή Σούτη. 

Ουσιαστική και συγκινητική η προσπάθεια των παιδαγωγών

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ιωάννα Αθανασάτου υποστήριξε ότι «μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας η Προσχολική Αγωγή του Δήμου έστειλε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς με την καθημερινή προετοιμασία των 100 μερίδων του συσσιτίου και τη των ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας. Εξίσου ουσιαστική και συγκινητική όμως και η προσπάθεια που κάνουν όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας οι παιδαγωγοί για να διατηρήσουν την επαφή με τους μικρούς μαθητές τους, αξιοποιώντας κάθε μέσο ψηφιακής επικοινωνίας, για να αποκοπούν τα παιδιά από το γνώριμό τους περιβάλλον».

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -