Παρασκευή, 3 Μαΐου,2024
ΑρχικήΥγείαΓύρισαν οι άνδρες των ΕΜΑΚ που πήραν μέρος στις επιχειρήσεις διάσωσης στο...

Γύρισαν οι άνδρες των ΕΜΑΚ που πήραν μέρος στις επιχειρήσεις διάσωσης στο Χατάι και την Αντιόχεια



Επέστρεψαν στην Αθήνα οι Έλληνες διασώστες, οι οποίοι βρίσκονταν την Τουρκία μετά από τον καταστροφικό σεισμό μεγέθους 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου στη Νοτιοανατολική Τουρκία και Συρία.

Την αποστολή υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και μέλη του ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο βρίσκονται μεταξύ άλλων ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος, Γεώργιος Πουρναράς, ο προϊστάμενος κλάδου επιχειρήσεων του αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγος Αθανάσιος Μπαλάφας, καθώς και ο διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, Δημήτρης Πύρρος.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σημειώνεται ότι η αποστολή αποτελούταν από 36 στελέχη της 1ης και 2ης ΕΜΑΚ, (21 από την 1η ΕΜΑΚ και 15 από την 2η ΕΜΑΚ), δύο αξιωματικούς – μηχανικούς του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτιρίων που έχουν καταρρεύσει, 8 γιατρούς και διασώστες του ΕΚΑΒ, τρία διασωστικά σκυλιά και τρία ειδικά διασωστικά οχήματα, καθώς και τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, καθηγητή, Ευθύμη Λέκκα.

 

O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχαρίστησε τους άνδρες των ΕΜΑΚ για τις υπεράνθρωπες στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας κάτω από τόσο αντίξοες συνθήκες. «Συγκινηθήκαμε όλοι όταν τους είδαμε να βγάζουν μέσα από τα ερείπια των πολυκατοικιών, ζωντανούς, 5 ανθρώπους – τρία παιδιά, μια 20χρονη κοπέλα και ένα 50χρονο άνδρα. Και μας γέμισαν υπερηφάνεια. Αλλά και αυτονόητη βαθιά θλίψη για το μέγεθος της καταστροφής. Λέμε συχνά ”Βιβλική καταστροφή”, όμως μόνο έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς το μέγεθος αυτού που βλέπουμε», σημειώνει.

 

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ