Σάββατο, 27 Απριλίου,2024
ΑρχικήΤοπικά νέαΚώστας Ρώτας: «Το μεγάλο στοίχημα για τον Μαρουσιώτη»

Κώστας Ρώτας: «Το μεγάλο στοίχημα για τον Μαρουσιώτη»



Άρθρο στην Αμαρυσία του υποψηφίου δημάρχου Αμαρουσίου και επικεφαλής της παράταξης «Είμαστε Μαρούσι»

Το μεγάλο στοίχημα της επόμενης τετραετίας, είναι η αναδιάταξη των παρεχομένων υπηρεσιών του Δήμου που έχουν σχεδιαστεί την εποχή της ευμάρειας, ώστε να ανταποκριθούν στην τωρινή πραγματικότητα. Ο Δήμος καλείται να αλλάξει τις προτεραιότητές του και να ενισχύσει τις κοινωνικές δομές του και να επιβάλει μέτρα άλλης μορφής. Μέτρα τα οποία, θα έχουν άμεσο αντίκρυσμα για κάθε οικογένεια και κάθε οικογενειακό προυπολογισμό. Τρόποι που θα ανακουφίσουν τον άνεργο νέο και θα του δώσουν τη δυνατότητα ανέλιξης. Όλα αυτά πάντα με σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων, όλων των Μαρουσιωτών.

Έτσι, μετά από προσεκτική ανάλυση των προϋπολογισμών, απολογισμών, εσόδων κι εξόδων του Δήμου κι επειδή μας αρέσει να μιλάμε και με αριθμούς κι όχι μόνο με λόγια, καταλήξαμε στα εξής:

-Το κόστος που ο Δήμος χρεώνει στους κατοίκους για υπηρεσίες που τους παρέχει (παιδικοί σταθμοί, αθλητικά, πολιτιστικά, εκπαιδευτικά, προγράμματα κ.λπ.) είναι εξαιρετικά υψηλό για τη μέση μαρουσιώτικη οικογένεια

-Υπάρχει άμεση δυνατότητα εξοικονόμησης περίπου 2.000.000 ευρώ κάθε χρόνο, είτε από περιττές δαπάνες με μη κοινωφελή σκοπό, είτε από δραστηριότητες που δεν χρειάζονται.

-Τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού μπορούν να μειωθούν άμεσα κατά 30% με παράλληλη αύξηση του επιπέδου ποιότητας. Με βάση τις παραπάνω διαπιστώσεις, το οικονομικό πρόγραμμα παρέμβασής μας στον οικογενειακό προϋπολογισμό περιλαμβάνει:

-Μείωση των τελών καθαριότητας και φωτισμού από 1.1.2020 κατά 30%.

-Μείωση των τελών, που πληρώνουν οι συμπολίτες μας σε διάφορα προγράμματα του Δήμου κατά μέσο όρο περίπου 35%. Η μείωση δεν θα είναι ίδια για όλους. Θα είναι κλιμακούμενη και με βάση το εισόδημα, ώστε τα χαμηλά εισοδήματα να έχουν μια πολύ μεγαλύτερη μείωση. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα σύστημα πληρωμών με νέας τεχνολογίας “έξυπνες κάρτες” στις οποίες θα είναι ενσωματωμένη η έκπτωση.

-Παροχή δωρεάν φαγητού, πρωί και μεσημέρι σε όλα τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, καθώς και επέκταση του ωραρίου λειτουργίας τους, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων.

-Δωρεάν παροχή μαθημάτων ρομποτικής για όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων.

-Δυνατότητα γευμάτων στα ΚΑΠΗ με συμβολικό τίμημα.

-Δωρεάν ίντερνετ σε νέα παιδιά, φοιτητές κι ανέργους.

-Μετατροπή ορισμένων ιδιόκτητων κτιρίων του Δήμου σε θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων, που ξεκινούν άνεργοι – νέοι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες τους.

-Δημιουργία αυτόνομης μονάδας εύρεσης εργασίας για τους ανέργους της πόλης μας, σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Μαρούσι.

-Παροχή νομικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε συμπολίτες με προβλήματα «κόκκινων» δανείων και φορολογικών ή ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων.

-Δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω πραγματοποίησης των έργων του Δήμου, κυρίως με σχήματα αυτεπιστασίας κι όχι με απ’ ευθείας αναθέσεις σε εργολάβους.

-Τα προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΕΣΠΑ θα πραγματοποιούνται και με τη συμμετοχή νέων επιστημόνων της πόλης μας.

-Δημιουργία σχημάτων “αλληλέγγυας οικονομίας” (όπως καταναλωτικός συνεταιρισμός για βασικά είδη),

Με αυτές τις προτάσεις θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Όλες είναι μελετημένες, κοστολογημένες και εφικτές.Θα παρουσιασθούν ακόμα πιο αναλυτικά στη μετέπειτα πορεία μας προς τις εκλογές. Γνωρίζουμε ότι, για όλα αυτά χρειαζόμαστε χρήματα. Τα έχουμε. Πώς;

1. Με αξιοποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας
του Δήμου.

2. Με δραστική μείωση των σημερινών εξόδων.

3. Με αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων και χρηματοδοτικών σχημάτων.

4. Με συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Κυρίως όμως, χρειαζόμαστε ανθρώπους. Στηριζόμαστε στο ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου, χωρίς διαιρέσεις και αποκλεισμούς. Στηριζόμαστε παράλληλα στο τεράστιο επιστημονικό δυναμικό της πόλης, που είναι έτοιμο εθελοντικά να προσφέρει.

Αυτές είναι οι κατευθύνσεις του προγράμματός μας, το οποίο είναι αποτέλεσμα μιας μακράς πορείας στα δημοτικά πράγματα της πόλης. Στηριγμένο στη διεθνή εμπειρία αλλά και σε προτάσεις και απόψεις που έχουν κατά καιρούς παρουσιαστεί στην πόλη μας από άλλους. Με σύνθεση απόψεων, συνεργασία και αξιοποίηση της διεθνούς εμπειρίας μπορούμε να κάνουμε πολλά. Να είστε σίγουροι ότι με αυτούς τους τρόπους το στοίχημα θα κερδηθεί.Tι

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ