Τετάρτη, 12 Μάι,2021ΑρχικήΕπιστήμη και τεχνολογίαΑυστηροί κανόνες της ΕΕ κατά της «απαράδεκτης» χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης

Αυστηροί κανόνες της ΕΕ κατά της «απαράδεκτης» χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης

Kάποιες «απαράδεκτες» χρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης θα απαγορεύονται στην Ευρώπη περάσει μια σειρά προτάσεων/ κανόνων που παρουσίασε η Κομισιόν την Τετάρτη.

Στο πλαίσιο αυτών των κανόνων, όπως γράφει το BBC, θα απαγορεύονται «συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που αποτελούν ξεκάθαρη απειλή προς την , τους βίους και τα δικαιώματα των ανθρώπων».

Επίσης, προτείνονται πολύ αυστηρότεροι κανόνες για τα βιομετρικά- όπως η αναγνώριση προσώπου που χρησιμοποιείται από τις αρχές, που θα είναι .

Η παραβίαση των κανόνων αυτών θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόστιμα ύψους μέχρι και 6% των παγκοσμίων εσόδων αυτού που τους παραβαίνει: Για τις μεγαλύτερες εταιρείες , αυτό θα αντιστοιχούσε σε δισεκατομμύρια .

Η Μαργκρέτε Βεστάγκερ, εκτελεστική αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αρμόδια για αυτά τα θέματα, τόνισε πως «στην τεχνητή νοημοσύνη η εμπιστοσύνη είναι “must”, όχι κάτι που θα ήταν ωραίο να είχαμε».

Όπως σημείωσε, η ΕΕ αναπτύσσει « παγκόσμιες νόρμες» για την ΑΙ, με κανόνες που θα παρεμβαίνουν εκεί που είναι απαραίτητο να γίνει αυτό- δηλαδή όταν διακυβεύονται η ασφάλεια κα τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ.

Πολλές από τις βασικές ιδέες είχαν κυκλοφορήσει την προηγούμενη , εν των ανακοινώσεων, προκαλώντας ανησυχίες στην κοινότητα του χώρου της τεχνολογίας πως θα να «καταπνίξουν» την καινοτομία.

Το Ευρωκοινοβούλιο και οι χώρες- μέλη θα εξετάσουν τις προτάσεις, και πιθανότατα θα υπάρξουν αλλαγές στο πλαίσιο της διαδικασίας. Ωστόσο, εάν περάσουν, θα ισχύουν εντός και της ΕΕ εάν ένα σύστημα είναι διαθέσιμο στην ΕΕ ή η του επηρεάζει τους πολίτες της.

 

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -