Κυριακή, 27 Νοεμβρίου,2022
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΣύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου:« Ανυπαρξία των Δημοτικών Αρχών της περιοχής ευθύνης...

Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου:« Ανυπαρξία των Δημοτικών Αρχών της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας κατά την εβδομάδα της βαριάς κακοκαιρίας 24 – 30 Ιανουαρίου 2022 – Βαρύτατες οι ευθύνες τους για την ανυπαρξία μέτρων καθαρισμού των δρόμων και των προαυλίων των σχολικών μονάδων».« Ανυπαρξία των Δημοτικών Αρχών της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας κατά την εβδομάδα της βαριάς κακοκαιρίας 24 – 30 Ιανουαρίου 2022 – Βαρύτατες οι ευθύνες τους για την ανυπαρξία μέτρων καθαρισμού των δρόμων και των προαυλίων των σχολικών μονάδων».

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου με το υπ. αριθμ. Πρωτοκόλλου 57/27 – 1 – 2022 έγγραφό του υπέβαλε τα παρακάτω ερωτήματα στους Δήμους: Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης – Πεύκης & Μελισσίων – Πεντέλης: «Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως για το αν είναι δυνατή η ασφαλής 
πρόσβαση στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η ομαλή λειτουργία τους του Δήμου σας (καθαρισμός δρόμων & προαυλίων των σχολικών μονάδων από το χιόνι και τον πάγο, παρουσία καθαριστριών στις σχολικές μονάδες κ.λπ.), ώστε οι εκπαιδευτικοί – μέλη του Συλλόγου μας  να  έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στις σχολική μονάδα με ασφάλεια και χωρίς να διακινδυνεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα προκείμενου να παράσχουν τηλεκπαίδευση στις 27 – 1 – 2022 & 28 – 1 – 2022, σύμφωνα με την εντολή του ΥΠΑΙΘ& της Δ/νσης Π. Ε.  Β΄ Αθήνας».

 Η μοναδική έγγραφη απάντηση που λάβαμε ήταν αυτή του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης με το υπ.αριθμ. Πρωτοκόλλου 3936/27 – 1 – 2022 έγγραφό του σύμφωνα με το οποίο μας πληροφόρησε ότι: « Σας ενημερώνουμε ότι τα σχολεία α΄ βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης θα παραμείνουν κλειστά στις 27 & 28 Ιανουαρίου 2022 με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής».

Κανένας άλλος Δήμος της περιοχής ευθύνης του σωματείου μας δεν απάντησε στο έγγραφό ερώτημά μας εκτός από ένα τηλεφώνημα που δέχθηκε ο Πρόεδρος του Δ. Σ. του Συλλόγου μας (συνάδελφος Δ. Πολυχρονιάδης) το απόγευμα της Πέμπτης 27 – 1 – 2022 από το ιδιαίτερο γραφείο του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Θ. Αμπατζόγλου αναφορικά με το έγγραφο ερώτημα του σωματείου μας ζητώντας διευκρινήσεις περί αυτού. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας ενημέρωσε το ιδιαίτερο γραφείο του Δημάρχου Αμαρουσίου ότι εφόσον οι δρόμοι της περιοχής και τα προαύλια των σχολείων δεν είχαν καθαριστεί από το χιόνι και τον παγετό όφειλαν οι Δήμοι της περιοχής εγγράφως να απαγορεύσουν την πρόσβαση στα σχολεία αναλαμβάνοντας και την ευθύνη που τους αναλογεί έναντι των πολιτών και ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών που κλήθηκαν από το ΥΠΑΙΘ να παρέχουν τηλεκπαίδευση στους μαθητές τους και μοιραία θα πήγαιναν στα σχολεία τους, όσοι/όσες κατάφερναν να φτάσουν ως εκεί, για να προσφέρουν εργασία, μιας και το προσωπικό όλων των βαθμίδων της Δημόσιας Εκπ/σης έχει εξαιρεθεί από τις πρόνοιες του ν. 4808/2021 για την παροχή τηλεργασίας από το σπίτι του, όπως συμβαίνει με όλες/όλους τους υπόλοιπους Δ. Υ. (δηλ. παροχή δωρεάν Υ/Η, συνδέσεων και καταβολή ημερήσιας αποζημίωσης). 

Από το πρωί της Πέμπτης 27 – 1 – 2022 καθώς και την Παρασκευή 28 – 1 – 2022 όσοι/όσες εκπαιδευτικοί επιχείρησαν να πάνε στα σχολεία τους αντιμετώπισαν τεράστια προβλήματα διακινδυνεύοντας την σωματική τους ακεραιότητα, ενώ σε μερικές περιπτώσεις βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να ανοίγουν μόνοι τους μονοπάτια μέσα στα παγωμένα και κατακλεισμένα από χιόνι προαύλια των σχολείων τους προκειμένου να φτάσουν στις εισόδους των σχολικών τους μονάδων για να εργαστούν.

Όλα αυτά ενώ από τη Δευτέρα 24 – 1 – 2022 οι Δήμοι της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας γνώριζαν την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί εξαιτίας της κακοκαιρίας και ενώ είχαν σημειωθεί ήδη ατυχήματα σε εκπαιδευτικούς – μέλη του σωματείου μας, οι οποίοι προσπάθησαν εν μέσω χιονοκαταιγίδας να προσέλθουν στα σχολεία τους προκείμενου να παρέχουν τηλεκπαίδευση στους μαθητές τους καταλήγοντας στο νοσοκομείο (περίπτωση συναδέλφου Γυμνάστριας του 11ουΔημ. Σχ. Αμαρουσίου).

Δυστυχώς, οι Δήμοι της περιοχής ευθύνης του σωματείου μας κώφευσαν στις εκκλήσεις των Διευθυντών/Διευθυντριών και Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων των σχολικών μας μονάδων για παροχή και ρίψη αλατίου στα προαύλια προκειμένου να μην παγώσουν από το χιόνι και για αποχιονισμό των προαυλίων και των γύρω δρόμων σε κάθε σχολική μονάδα προκειμένου να είναι στοιχειωδώς ασφαλής η πρόσβαση σε αυτά ενώ ακόμα χειρότερα αρνήθηκαν να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί για την απόλυτη ανυπαρξία τους σε ότι αφορά τη στήριξη και προστασία των πολιτών και των λειτουργούντων για τους εκπαιδευτικούς σχολικών μονάδων εκδίδοντας έστω ένα έγγραφο απαγόρευσης πρόσβασης στις σχολικές μονάδες της περιοχής.

Είναι χαρακτηριστικό της ανοργανωσιάς και της ανευθυνότητας των Δήμων της περιοχής ευθύνης του σωματείου μας ότι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων του Αμαρουσίου δέχτηκαν αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα το Σάββατο 29 – 1 – 2022 προκειμένου να παραδώσουν κλειδιά των σχολείων (τα οποία είχε και οφείλει να έχει ο Δήμος Αμαρουσίου) προκειμένου να αποχιονιστούν τα προαύλια των σχολείων που λειτουργούσαν για τους εκπαιδευτικούς και την Πέμπτη 27/1 και την Παρασκευή 28/1 αλλά τις ημέρες αυτές δεν θεώρησαν οι Δήμοι αναγκαίο να προβούν στον αποχιονισμό τους αλλά ούτε και να απαγορεύσουν την πρόσβαση σε αυτά.

Η εξήγηση για όλα τα παραπάνω είναι πολύ απλή, επειδή οι Δημοτικές Αρχές της περιοχής ευθύνης του σωματείου μας είναι ομογάλακτες πολιτικά με την κυβέρνηση της Ν. Δ. και συμμερίζονται και στηρίζουν το αφήγημά της περί «αριστείας» και «επιτελικού κράτους» συμπράττουν και συμβάλλουν στην υπεράσπισή του επιλέγοντας να αποποιούνται τις ευθύνες τους, όπως ακριβώς πράττει και η κυβέρνηση της Ν. Δ., ενώ το ναυάγιο της «αριστείας» τους και του «επιτελικού τους κράτους» είναι πασιφανές και έχει ιδιαίτερα βλαπτικές συνέπειες για τους πολίτες.

Κε Δήμαρχε Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου, κε Πρόεδρε της ΔΕΠ Αμαρουσίου Π. Σαγρή, κα Πρόεδρε της Σχολικής Επιτροπής Π. Ε. Αμαρουσίου Ελένη Βλάχου – Σταματάκη, Κε Δήμαρχε Κηφισιάς Γ.Θωμάκο, Κε Δήμαρχε Λυκόβρυσης – Πεύκης Α. Μαυρίδη, Κα Δήμαρχε Μελισσιών – Πεντέλης Δημ. Κεχαγιά τώρα είναι η ώρα να αναλάβετε τις ευθύνες σας έναντι των πολιτών που σας εξέλεξαν, όπως τις ανέλαβε ο κος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και προέβη με απόφασή του στο κλείσιμο των σχολείων της Αττικής τη Δευτέρα 24 – 1 – 2022 προστατεύοντας τους μαθητές από την κακοκαιρία και παρά την αντίθετή γνώμη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ.

Όλοι κρινόμαστε /κρίνεστε από την κοινωνία και ιδιαίτερα οι εκλεγμένοι/-ες σε θέσεις διοίκησης. ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥΣ ΕΓΓΥΩΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -
Translate »