Κυριακή, 16 Μαΐου,2021ΑρχικήΤοπικά νέαΣυνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας υπό τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θ....

Συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας υπό τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου ενόψει αντιπυρικής περιόδου – Δήμος Αμαρουσίου

 

Θ. Αμπατζόγλου: «Ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται σε ετοιμότητα και είναι προετοιμασμένος ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, τόσο από πλευράς εξοπλισμού, όσο και σε δυναμικό»

 

Ο συντονισμός και η καλύτερη προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ενόψει της έναρξης της φετινής αντιπυρικής περιόδου, συζητήθηκαν υπό την Προεδρία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Θεόδωρου Αμπατζόλγου στην τηλεδιάσκεψη του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής , την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν:

Ο Διοικητής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών Γεώργιος Πετρόπουλος, ο εκπρόσωπος του Α.Τ. Αμαρουσίου, Υπαστυνόμος Β’ Αλέξανδρος Χατζηκυριακίδης, ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου Πεντέλης κ. Κων/νος Μούγιος, ο εκπρόσωπος της Αττικής κ. Αναστάσιος Χαχλάκης, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ κ. Βλάσσης Σιώμος, το μέλος του Δ.Σ. του ΙΓΕ κ. Αλέξανδρος Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας κ. Στέφανος Τσιπουράκης, ο Αντιδήμαρχος σε θέματα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σπυρίδων Μπόγδανος και η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας κα Βασιλική Σκίτσα.

Στην τοποθέτησή του ο Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου τόνισε ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται σε ετοιμότητα και είναι προετοιμασμένος ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, τόσο από πλευράς εξοπλισμού, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.
Το δυναμικό των εργαζομένων και των εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας- πρόσθεσε- θα ενισχυθεί περαιτέρω νέους εργαζόμενους τρίμηνης διάρκειας για την κάλυψη των αναγκών της αντιπυρικής περιόδου.»

Αναφερόμενος στην σημασία της υπογράμμισε ότι «ήδη ο Δήμος Αμαρουσίου έχει ξεκινήσει τον καθαρισμό και τις αποψιλώσεις κοινόχρηστους χώρους, ενώ παράλληλα έχουν κληθεί οι ιδιοκτήτες οικοπέδων να προχωρήσουν στον καθαρισμό τους.»

Αναφορικά με το θέμα της πρόληψης και την αποτροπή δυσάρεστου συμβάντος, ο επεσήμανε επίσης την καθοριστική σημασία που έχει η στενή και αγαστή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη μίλησαν για την αυξημένη ετοιμότητα της υπηρεσίας τους και στις ενέργειες που ήδη έχουν προβεί ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, εκφράζοντας τη βούλησή τους να συνδράμουν το έργο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου.                  

              

    

 

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -