Παρασκευή, 19 Απριλίου,2024

ΑρχικήΑθλητικά«Όλα τα λεφτά» ο Βεζένκοφ

«Όλα τα λεφτά» ο Βεζένκοφ



Με τον Σάσα Βεζένκοφ να κάνει το καλύτερό του ματς στην εφετινή Euroleague, ο Ολυμπιακός νίκησε με 84-80 την Άλμπα στο Βερολίνο και με την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στη διοργάνωση ανέβηκε στην 12η θέση μετά από 30 αγωνιστικές (τέσσερις απομένουν για το φινάλε της κανονικής περιόδου).

Ο Βεζένκοφ με career high στην Euroleague (31 πόντους, 6/7 τρ.) και 41 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, αλλά και 10 ριμπάουντ, ήταν μακράν ο κορυφαίος της ελληνικής ομάδας. Χρειάστηκε, μάλιστα, ένα δικό του τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς κι ενώ η γερμανική ομάδα είχε ξεκινήσει αντεπίθεση μειώνοντας στο -1 (79-78), χάρις στο οποίο ο Ολυμπιακός «σφράγισε» επί της ουσίας το «διπλό».

Για τον Ολυμπιακό ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη και 14η στο σύνολο (14-16 το ρεκόρ του στη διοργάνωση) απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει δυσκολέψει πολλές από τις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης.

Εκτός του Βεζένκοφ εξαιρετικός ήταν και ο Κώστας Σλούκας του β΄ μέρους με 14 πόντους (4/6 τρίποντα), 6 ασίστ και 3 κλεψίματα. Να σημειωθεί ότι η ομάδα του Πειραιά μετρούσε 4 διαδοχικές εκτός έδρας ήττες, πριν το από το αποψινό «διπλό» στην “Μercedes-Benz Arena”.

Η Άλμπα γνώρισε την 19η ήττα της (έχει 11 νίκες), ενώ με την αποψινή συμπλήρωσε 12 στα τελευταία 16 παιχνίδια της.

Ο Πέιτον Σίβα (14π., 7ασ.) ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του Αϊτο Γκαρθία Ρενέσες που υποχώρησε σε 11-19. Ο Μπεν Λαμέρς πρόσθεσε 13 πόντους και 11 ο Λιουκ Σίκμα για τα “Albatros”.

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ