Παρασκευή, 19 Απριλίου,2024

ΑρχικήΕπιστήμη και τεχνολογίαΠαπούτσια εικονικής πραγματικότητας κατασκευάζει η Apple

Παπούτσια εικονικής πραγματικότητας κατασκευάζει η Apple



Είναι γνωστό ότι η Apple αναπτύσσει το δικό της σύστημα εικονικής πραγματικότητας για να εισέλθει και αυτή σε μια αναπτυσσόμενη και πολλά υποσχόμενη αγορά στην οποία σκοπεύουν να εμπλακούν όλοι οι τεχνολογικοί κολοσσοί.

Όπως έγινε γνωστό η Apple κατέθεσε μια αίτηση ευρεσιτεχνίας για ένα περιφερειακό σύστημα που θα συνοδεύει την κάσκα VR που αναπτύσσει. Πρόκειται για ένα τύπο «έξυπνων παπουτσιών» που θα στέλνουν απτικά δεδομένα στα πόδια του χρήστη της κάσκας ώστε η εμπειρία του να είναι ολοκληρωμένη σωματικά.

Με απλά λόγια να μπορεί ο χρήστης να αισθάνεται και να χρησιμοποιεί και τα πόδια του στο εικονικό κόσμο στον οποίο βρίσκεται. Το παπούτσι (ή πιθανώς καλτσοπάπουτσο) θα χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνήτες, πολυμερή υλικά και πιεζοηλεκτρικά συστήματα που θα επιτρέπουν στον χρήση να αποκτά την αίσθηση του ζεστού, του κρύου κ.α.

Έτσι όταν για παράδειγμα, ο χρήστης της κάσκας «περπατάει» σε ένα πάτωμα με πλακάκια ή σε μια παραλία ξυπόλητος θα νιώθει στα πόδια του την ίδια αίσθηση και θερμοκρασία που θα είχε αν περπατούσε στην πραγματικότητα σε αυτές τις επιφάνειες.

Αν και δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η Apple σχεδιάζει να ρίξει στην αγορά το σύστημα εικονικής πραγματικότητας που κατασκευάζει το 2022.

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ