Πέμπτη, 25 Απριλίου,2024

ΑρχικήΕπιστήμη και τεχνολογίαΧάκερ απειλούν να μοιραστούν στοιχεία για πληροφοριοδότες της αστυνομίας της Ουάσινγκτον

Χάκερ απειλούν να μοιραστούν στοιχεία για πληροφοριοδότες της αστυνομίας της Ουάσινγκτον



Η μητροπολιτική αστυνομία της πρωτεύουσας των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον, αποκάλυψε πως το δίκτυο υπολογιστών της παραβιάστηκε σε μια στοχευμένη κυβερνοεπίθεση, όπως μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.

Μια ομάδα ransomware ονόματι Babuk φέρεται να απειλεί να κυκλοφορήσει ευαίσθητα δεδομένα για πληροφοριοδότες της αστυνομίας εάν δεν έρθει κάποιος σε επαφή μαζί της εντός ολίγων ημερών.

Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως το FBI πραγματοποιεί έρευνες.

Το ransomware «κλειδώνει» τα συστήματα εταιρειών ή οργανισμών και οι χάκερ απαιτούν μεγάλα ποσά ως λύτρα για να τα αποδεσμεύσουν.

Τη Δευτέρα η αστυνομία της Ουάσινγκτον ανακοίνωσε πως ήταν ενήμερη για «πρόσβαση χωρίς άδεια στον server της», όπως μετέδωσε το Associated Press.

«Ενώ διαπιστώνουμε τις συνολικές επιπτώσεις και συνεχίζουμε να εξετάζουμε τη δραστηριότητα, έχουμε έρθει σε επαφή με το FBI για την πλήρη διερεύνηση του ζητήματος» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει το BBC, δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι χάκερ κατάφεραν να «κλειδώσουν» την αστυνομία εκτός των συστημάτων της στο πλαίσιο της επίθεσης.

Η Babuk αποτελείται από ρωσόφωνα μέλη και εμφανίστηκε νωρίτερα μέσα στο έτος. Όπως μετέδωσε το AP, είπε ότι έχει κατεβάσει «σημαντική ποσότητα πληροφοριών» από τα εσωτερικά δίκτυα.

Screenshots που έχει αναφερθεί πως αναρτήθηκαν στο dark web και κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται να υποδεικνύουν ότι αποκτήθηκε πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με εγκληματική δραστηριότητα και πληροφορίες της αστυνομίας.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα η Babuk φέρεται να στόχευσε την ομάδα μπάσκετ Houston Rockets με ransomware και να απέκτησε πρόσβαση σε έγγραφα με συμβόλαια και οικονομικά δεδομένα παικτών.

Μια εκπρόσωπος των Houston Rockets, η Τρέισι Χιουζ, είπε πως, ενώ αποκτήθηκε πρόσβαση σε κάποιες πληροφορίες, δεν εγκαταστάθηκε ransomware.

 

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ