Σάββατο, 27 Απριλίου,2024
ΑρχικήΤοπικά νέαΦορέας πολιτών Κηφισιάς/Αμαρουσίου: «Το δάσος Συγγρού ανήκει στους πολίτες»

Φορέας πολιτών Κηφισιάς/Αμαρουσίου: «Το δάσος Συγγρού ανήκει στους πολίτες»



Τίποτε δεν πάει χαμένο

Ο φορέας πολιτών Κηφισιάς/Αμαρουσίου «Το δάσος Συγγρού ανήκει στους πολίτες», το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει την εβδομαδιαία καταγραφή της κατάστασης του δάσους Συγγρού. Τα μέλη μας είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένα που ξεκίνησαν – επιτέλους – οι αποψιλώσεις των ξερών χόρτων στο δάσος Συγγρού, ενώ – επιτέλους – μαζεύτηκαν πολλά από τα σκουπίδια που παρέμεναν επί μήνες στους κάδους. Έτσι, παρά του ότι έφθασε αισίως το μέσον της αντιπυρικής και πλέον και καλοκαιρινής περιόδου, έστω και τώρα, σημαντικές εστίες κινδύνου άρχισαν να εκλείπουν από τον χώρο που αγαπάμε να περπατάμε, να γυμναζόμαστε, να κάνουμε βόλτα τα ζώα μας. Το δάσος Συγγρού, που κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είναι ασφαλές και καθαρό.

Ασφαλώς, οι απαραίτητες εργασίες δεν τελείωσαν, αφού το βόρειο τμήμα του Δάσους Συγγρού μέχρι και την Κυριακή 5/07 ήταν ακόμη γεμάτο ξερά χόρτα αλλά και σκουπίδια· η κατάσταση ήταν ενδεικτική στο ύψος του θεάτρου της Σχολής Αναβρύτων. Χθες Κυριακή, ο αέρας ήταν «αυγουστιάτικος» (μπουρίνι) και με αρκετές φίλες και φίλους συνεννοηθήκαμε να κάνουμε συνεχείς βόλτες, όλη την ημέρα, για να προσέχουμε την κατάσταση, ειδικά εκεί που δεν έχει καθαριστεί ακόμη.

Οι Συνελεύσεις μας
και ο θετικός ρόλος τους

Σε αυτό το σημείο αξίζει να ευχαριστήσουμε όλες και όλους που παρευρέθηκαν στις δύο ανοικτές συγκεντρώσεις που διοργανώσαμε 21 και 28/6 στις οποίες συζητήσαμε, συνεννοηθήκαμε και οργανωθήκαμε. Με το ομόφωνο ψήφισμά μας, στείλαμε μήνυμα στους κατάλληλους παραλήπτες και έτσι, μετά την δεύτερη συνέλευσή μας και την δημοσιοποίηση του ψηφίσματός μας – αίφνης – ξεκίνησαν και με ταχύτητα μάλιστα, οι εργασίες που καθυστερούσαν τους προηγούμενους μήνες και ενώ γίνονταν άλλα … αντί άλλων. Καλό θα ήταν από την επόμενη χρονιά, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, να επιτευχθεί το αυτονόητο, δηλαδή το Δάσος Συγγρού να είναι ασφαλές και έτοιμο από την πρώτη ημέρα της αντιπυρικής περιόδου.

Συνεχίζουμε

Υπενθυμίζουμε ότι η σελίδα μας δεν ησυχάζει, ούτε και υπάρχει για να κάνει προσωπικές και ωφελιμιστικού τύπου δημόσιες σχέσεις οσφυοκαμψίας.
Γι’ αυτό και παρά του ότι η ανακοίνωσή μας αυτή αναφέρεται σε θετικά νέα για τις προσπάθειές και τους στόχους μας, κρίνουμε χρησιμότερο να καταγραφεί ότι στις χθεσινές (5/7) βόλτες μας παρατηρήσαμε το απαράδεκτο γεγονός, να έχουν μεν προχωρήσει σημαντικά οι καθαρισμοί από ξερά στο εσωτερικό του δάσους μας, αλλά να είναι γεμάτο ψηλά, ξερά χόρτα το γειτονικό στο δάσος Συγγρού, Κτήμα Καρέλλα.
Διερωτάται κανείς γιατί δεν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των αρμοδίων για τον έναν χώρο και  αυτών που είναι υπεύθυνοι για τον άλλον;

Σημειώνουμε γι΄αυτούς που καμώνονται τους γνώστες και τους έμπειρους, ότι όσες φορές έχει πιάσει φωτιά στο Δάσος Συγγρού, έχει εισέλθει από τα γειτονικά του κτήματα και αφού τα έχει κάψει και αυτά!
Τουλάχιστον, οι αρμόδιοι για το Δάσος Συγγρού καλό θα ήταν την επόμενη χρονιά να δώσουν εντολές, ώστε η αποψίλωση των ξερόχορτων να ξεκινά από τα βόρεια και ανατολικά όρια του Δάσους Συγγρού, ώστε να αποκόπτεται όσο το δυνατόν γρηγορότερα η σύνδεση με τα ξερόχορτα από τα συνορεύοντα κτήματα Καρέλλα κλπ.       

Τέλος, ενημερώνουμε ότι όλες οι ενέργειες που συναποφασίσαμε στην τελευταία μας ανοικτή συνάντηση για τον μοναδικό μας σκοπό, την προστασία του δάσους Συγγρού  για το όφελος των μοναδικών εγγυητών και τελικών ιδιοκτητών του, δηλαδή όλων – ανεξαιρέτως – των πολιτών, προετοιμάζονται και προχωράνε κανονικά.

Το Δάσος Συγγρού ανήκει στους πολίτες
Επικοινωνία: [email protected]
Δ/νση fb: Το δάσος Συγγρού ανήκει στους πολίτες

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ