Παρασκευή, 19 Απριλίου,2024

ΑρχικήΑθλητικάΣτον τελικό του τελικό European Cup η μεγάλη ΑΕΚ

Στον τελικό του τελικό European Cup η μεγάλη ΑΕΚ



Θριαμβευτική πρόκριση στον (διπλό) τελικό του European Cup για την ΑΕΚ, που χτειάστηκε να κάνει μεγάλη ανατροπή στη ρεβάνς με την Γκορένιε Βελένιε στη Σλοβενία, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 31-31, ενώ στο πρώτο παιχνίδι είχε νικήσει με 31-29.

Η Ένωση βρέθηκε να χάνει με 13-21, αλλά μεθοδικά εκμηδένισε τη διαφορά και τώρα θα διεκδικήσει τον τίτλο στη διοργάνωσης απέναντι στη νικήτρια του ζευγαριού Ανόρθωση-Ίσταντς, καθώς οι δύο ομάδες θα λύσουν σήμερα τις διαφορές τους στη Σουηδία.

Η κυπριακή ομάδα είχε επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι στη Λευκωσία με 26-24. Οι τελικοί είναι προγραμματισμένοι για τις 15 και 22 Μαΐου.

Είναι η δεύτερη φορά που η ανδρική ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ προκρίνεται σε ευρωπαϊκό τελικό. Το 2018, η Ένωση είχε απωλέσει το τρόπαιο από την Ποτάισα Τούρντα.

Η Γκορένιε προηγήθηκε με 4-0 και καθώς η ΑΕΚ δεν λειτουργούσε επιθετικά κι αμυντικά, οι Σλοβένοι ξέφυγαν με 21-13 και 22-14.

Μετά το 25-17, η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια ανέβασε ρυθμό, πίεσε στην άμυνα και βρήκε σκορ με τους Τζήρα, Λέμος και Μπουνέτα  για να μειώσει στο γκολ (27-26).

Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν με τον Φλορίδο, το ήθελαν περισσότερο, όπως αποδείχτηκε και έκαναν ό,τι χρειαζόταν στο τέλος για να πάρουν μία μεγάλη πρόκριση, με το τελικό 31-31.

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ