Πέμπτη, 28 Μαρτίου,2024

ΑρχικήΤοπικά νέαΣτην Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου για την ενθρόνιση της Ηγουμένης Παϊσίας...

Στην Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου για την ενθρόνιση της Ηγουμένης Παϊσίας ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης



Στην Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης ΧρυσοβαλάντουΛυκοβρύσεως Αττικής βρέθηκε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης το Σάββάτο 3/7 για το μνημόσυνο της Γερόντισσας Αρσένιας, πουήταν ηγουμένη στην Ιερά Μονή και την Κυριακή 4/7 για την ενθρόνιση της εκλεγείσας Ηγουμένης Παϊσίας.
Το Σάββατο ο Δήμαρχος παρέστη στοτεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Ηγουμένης, Αρσενίας, καθώς και το Τρισάγιο, που τελέσθηκε ενώπιον του μνήματός της. Την Κυριακή ήταν παρών στηνενθρονηστήριο τελετή, στον ενθρονιστήριο λόγο της Ηγουμένης, στον λόγο του Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου και του πρώην ΔημάρχουΛυκόβρυσης- Πεύκης Δημήτρη Φωκιανού, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της Ηγουμένης.
Στον εορτασμό της διαδοχής της ηγουμενίας της Ιεράς Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου παρέστησαν επίσης αντιπροσωπείες Μοναστικών Αδελφοτήτων και η διοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος Λυκόβρυσης- Πεύκης. Μετά τη Θεία Λειτουργία, οι παριστάμενοι ευχήθηκαν στη ΓερόντισσαΠαϊσία, ενώ η αδελφότητα παρέθεσε τράπεζα.
Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Εκ μέρους του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και των συμπολιτών μας ευχόμαστε στην Ηγουμένη Παϊσία υγεία και καλή ηγουμενία. Της ευχόμαστε επίσης με τη βοήθεια του Θεού να μπορέσει να επιτελέσει το έργο της επί πολλά έτη».

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -