Τρίτη, 23 Απριλίου,2024

ΑρχικήΑθλητικάΣτάση... Λεωφόρος για τον Ολυμπιακό

Στάση… Λεωφόρος για τον Ολυμπιακό



Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που διέκοψε το αήττητο σερί του Ολυμπιακού, επικρατώντας των «ερυθρόλευκων» με 2-1 στο «Απ. Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής.

Οι πρωταθλητές είχαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, αλλά πλήρωσαν δύο πολύ μεγάλα αμυντικά λάθη. Πλέον, οι «πράσινοι» διεκδικούν ακόμη και τη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο και με διάθεση να πιέσει από τα πρώτα λεπτά. Μόλις στο 6ο λεπτό η πίεσή του απέδωσε καρπούς, όταν έκλεψε την μπάλα, ο Ιωαννίδης έβγαλε στον Σανκαρέ, που «γέμισε» στο πίσω δοκάρι, με τον Μαουρίσιο να σημαδεύει με κεφαλιά τη γωνία του Σα για το 1-0.

Στο 18΄ ο Βρουσάι σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Διούδη, ενώ στο 33΄ οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν ξανά στην περιοχή του Παναθηναϊκού, με τον Καμαρά να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να σουτάρει χαμηλά, αλλά ο Διούδης είχε καλύψει τη γωνία του και μπλόκαρε.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά στο β΄ ημίχρονο και στο 64΄ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Χασάν: από σουτ του Τιάγκο Σίλβα η μπάλα κόντραρε κι έφτασε στον Αιγύπτιο που πλάσαρε από πλάγια θέση, όμως η προσπάθειά του πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Διούδη.

Τελικά ο Παναθηναϊκός έφτασε σε ένα δεύτερο γκολ στο 73΄ με τον Σανκαρέ, όταν από φάουλ του Μαουρίσιο στο δεύτερο δοκάρι, ο Βέλεθ πήρε την κεφαλιά, ο Σα δεν μπλόκαρε σταθερά κι ο Σανκαρέ με δυνατό σουτ έκανε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό.

Στο 80΄ από γύρισμα του Βαλμπουενά, η μπάλα έφτασε στον Ανδρούτσο , αλλά το πλασέ του έφυγε λίγο άουτ από την εστία του Διούδη, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός μείωσε σε 2-1, ύστερα από φάση διαρκείας στην αντίπαλη περιοχή.

Μετά από κόρνερ του Βαλμπουενά ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά, ο Νιάς προσπάθησε να απομακρύνει, όμως ο Ελ Αραμπί έβαλε την κόντρα, η μπάλα πήγε στο δεξί δοκάρι επέστρεψε στον επιθετικό του Ολυμπιακού που με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 89΄ ο Ολυμπιακός έχασε απίστευτη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν από γέμισμα του Τιάγκο Σίλβα ο Μασούρας βρέθηκε αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή, όμως ο Διούδης απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του.

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ