Παρασκευή, 29 Μαρτίου,2024

ΑρχικήΚόσμοςΠερισσότεροι οι θάνατοι από τις γεννήσεις- Για πρώτη φορά σε 44 χρόνια

Περισσότεροι οι θάνατοι από τις γεννήσεις- Για πρώτη φορά σε 44 χρόνια



Περισσότεροι άνθρωποι πέθαναν πέρυσι στο Ηνωμένο Βασίλειο από όσους γεννήθηκαν για πρώτη φορά από το 1976, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που αντικατοπτρίζουν τις επιπτώσεις της πανδημίας στον πληθυσμό της χώρας.

Αναλυτικότερα, το 2020 καταγράφηκαν 90.000 θάνατοι που αφορούσαν στον Covid-19 σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων σε 690.000. Πρόκειται για αύξηση κατά 85.000 θανάτους από το 2019, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των γεννήσεων μειώθηκε σε 683.000, πτώση κατά 29.000 γεννήσεις από το 2019.

Συνολικά, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι η «φυσική αλλαγή» στον πληθυσμό της χώρας ήταν αρνητική 6.400 άτομα, και πρόκειται για την πρώτη φορά σε 44 χρόνια που οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις.

«Η πανδημία του κορωνοϊού σημαίνει ότι το 2020 ήταν μια ασυνήθιστη χρονιά για το δημογραφικό στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, προσθέτοντας ότι ο Covid-19 επηρέασε την αλλαγή του πληθυσμού στις αρχές του 2021 και θα συνεχίσει να το κάνει στο μέλλον, δεδομένης αφενός της επίδρασης των lockdowns και αφετέρου της ευρύτερης αβεβαιότητας στον οικογενειακό προγραμματισμό και τη γονιμότητα.

Ο μέσος όρος του Ηνωμένου Βασιλείου καθοδηγείται από τις τάσεις στη Σκωτία και την Ουαλία, οι οποίες και οι δύο καταγράφουν περισσότερους θανάτους από γεννήσεις.

Από την άλλη, στην Αγγλία και τη Βόρεια Ιρλανδία ο αριθμός των παιδιών που γεννήθηκαν ήταν μεγαλύτερος από εκείνους που πέθαναν.

 

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -