Πέμπτη, 18 Απριλίου,2024

ΑρχικήΚόσμοςΝέοι περιορισμοί για να αναχαιτιστεί η έξαρση των κρουσμάτων

Νέοι περιορισμοί για να αναχαιτιστεί η έξαρση των κρουσμάτων



 

Η Καταλονία αποφάσισε να επιβάλει και πάλι περιοριστικά μέτρα για να φρενάρει την πρόσφατη εκθετική αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 κυρίως μεταξύ των νέων.

Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Πατρίσια Πλάχα, τα νυχτερινά κέντρα θα κλείσουν ξανά και θα λειτουργούν μόνο με τους εξωτερικούς χώρους προκειμένου να αναχαιτιστεί η μετάδοση του ιού.

Εκπρόσωπος της καταλανικής κυβέρνηση δήλωσε ότι οι ντισκοτέκ και άλλοι χώροι νυκτερινής διασκέδασης σε κλειστούς χώρους θα πρέπει να κλείσουν από το τέλος της εβδομάδας και ότι θα απαιτείται η παρουσίαση αρνητικού τεστ PCR ή rapid test ή πιστοποιητικού ολοκληρωμένου εμβολιασμού για την συμμετοχή σε εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους με την συμμετοχή άνω των 500 ατόμων.

Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση (Govern) θα ήθελε και πάλι να επιβάλει την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά ότι η κρατική νομοθεσία δεν το επιτρέπει. Γι ‘αυτό καλείται ο πληθυσμός να εφαρμόσει το μέτρο, να αποφύγει τον συνωστισμό και να μειώσει την κοινωνική αλληλεπίδραση. Η μάσκα δεν είναι πλέον υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους στην Ισπανία από τις 26 Ιουνίου.

 

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ