Παρασκευή, 19 Απριλίου,2024

ΑρχικήΑθλητικάΗ F.A. ζήτησε συγγνώμη από τους Άγγλους διεθνείς για τα επεισόδια

Η F.A. ζήτησε συγγνώμη από τους Άγγλους διεθνείς για τα επεισόδια



Η βρετανική εφημερίδα Telegraph ανέφερε σήμερα (20/7) ότι η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (F.A.) έστειλε επιστολή στους χορηγούς καθώς και στους παίκτες, τις οικογένειες και τους φίλους τους για να ζητήσει συγνώμη μετά τα περιστατικά στο Γουέμπλεϊ, πριν από τον τελικό του Euro 2020 εναντίον της Ιταλίας.

Λίγες ώρες πριν από τον τελικό μεταξύ Αγγλίας και Ιταλίας, ο «ναός του ποδοσφαίρου» δέχτηκε επίθεση από πολλούς οπαδούς, οι οποίοι δεν είχαν εισιτήριο και προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στο γήπεδο.

Αρκετά επεισόδια είχαν επίσης ξεσπάσει πριν από τον αγώνα, ενώ η F.A. αντιμετωπίζει τον κίνδυνο κυρώσεων από την UEFA, ενδεχομένως με αγώνες πίσω από κλειστές πόρτες.

Σύμφωνα με την Telegraph, η Ομοσπονδία έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη από τους χορηγούς για τις διάφορες εκδηλώσεις στο Γουέμπλεϊ.

Επιπλέον, έγραψε επίσης στους παίκτες της Εθνικής, στις οικογένειες και στους φίλους τους, προκειμένου να ζητήσει ζητήσουν συγνώμη για το χάος που προκλήθηκε από τους οπαδούς.

Σε αυτήν την επιστολή, η F.A. παραδέχεται ότι τα περιστατικά συνέβησαν στην περιοχή όπου «βρίσκονταν οι χορηγοί μας, οι συνεργάτες, οι οικογένειες και οι φίλοι των παικτών».

Η F.A. διαβεβαίωσε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις εναντίον των ενόχων, σε συνεργασία με την UEFA, ενώ υπογράμμισε ότι οι προηγούμενοι επτά αγώνες διεξήχθησαν χωρίς κανένα πραγματικό πρόβλημα, σε αντίθεση με τον τελικό.

«Πολλοί οπαδοί προσπάθησαν να εισέλθουν στο Γουέμπλεϊ κι αναγνωρίζουμε ότι για πολλούς από εσάς που παρευρεθήκατε, εσείς και οι καλεσμένοι σας, είδατε δυνητικά ενοχλητικές σκηνές», αναγνωρίζει η F.A. στην επιστολή της.

«Το πλήθος έξω από το γήπεδο ήταν πρωτοφανές και στόχος των ομάδων ασφαλείας ήταν να διασφαλίσουν ότι οι πύλες πρόσβασης δεν παραβιάστηκαν σε μεγάλο αριθμό».

Σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, τα περιστατικά της 11ης Ιουλίου θα μπορούσαν επίσης να θέσουν υπό αμφισβήτηση την καλή εικόνα του αγώνα μεταξύ Αγγλίας και Ιταλίας, όπου η «σκουάντρα ατζούρα» νίκησε στα πέναλτι.

Η UEFA ανακοίνωσε στις 13 Ιουλίου την έναρξη πειθαρχικής έρευνας κατά της F.A., ενώ ο ευρωπαϊκός οργανισμός είχε ήδη βάλει στο «στόχαστρο» την Αγγλική Ομοσπονδία μετά τον ημιτελικό εναντίον της Δανίας.

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ