Πέμπτη, 25 Απριλίου,2024

ΑρχικήΕπιστήμη και τεχνολογίαΗ Amazon πρέπει να φροντίζει περισσότερο τους εργαζομένους της

Η Amazon πρέπει να φροντίζει περισσότερο τους εργαζομένους της



H Amazon πρέπει να τα καταφέρει καλύτερα ως προς τον τρόπο που φροντίζει/ μεταχειρίζεται τους εργαζομένους της, είπε ο Τζεφ Μπέζος την Πέμπτη στην τελική του επιστολή στους μετόχους ως διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού.

Τα εν λόγω σχόλια του Μπέζος έλαβαν χώρα μερικές ημέρες αφού εργαζόμενοι σε αποθήκες της Amazon στην Αλαμπάμα ψήφισαν κατά της δημιουργίας σωματείου, σε κάτι που θεωρήθηκε μεγάλη νίκη για την εταιρεία, η οποία εδώ και δεκαετίες αντιστέκεται σθεναρά στον συνδικαλισμό.

«Αν και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ήταν σαρωτικά και η απευθείας σχέση με τους εργαζομένους είναι ισχυρή, μου είναι ξεκάθαρο πως χρειαζόμαστε ένα καλύτερο όραμα ως προς το πώς δημιουργούμε αξία για εργαζομένους» έγραψε, σύμφωνα με το Reuters, ο Μπέζος. «Νομίζω πως πρέπει να τα καταφέρουμε καλύτερα με τους εργαζομένους μας».

Η Amazon έχει δεχτεί κριτικές από κάποιους εκ των 800.000 εργαζομένων της για κακές συνθήκες εργασίας.

Ο Μπέζος απάντησε σε αυτές τις επικρίσεις, λέγοντας πως οι αναφορές ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας αντιμετωπίζονται «σαν ρομπότ» ήταν ανακριβείς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζεφ Μπέζος αποχωρεί αργότερα μέσα στο έτος από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας που ίδρυσε το 1994. Ωστόσο τόνισε πως σχεδιάζει να εργαστεί για να γίνουν ασφαλέστερες οι εγκαταστάσεις της Amazon από τη νέα του θέση, ως εκτελεστικού προέδρου.

 

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ