Τρίτη, 23 Απριλίου,2024

ΑρχικήΕπιστήμη και τεχνολογίαΙπτάμενο αυτοκίνητο αναζητά κατόχους

Ιπτάμενο αυτοκίνητο αναζητά κατόχους



 

Το Aska είναι ένα ακόμη ιπτάμενο αυτοκίνητο που θα πετά στους ουρανούς των πόλεων

 

 

 

Σαν τα μανιτάρια ξεπηδούν οι νεοφυείς εταιρείες που έχουν κατασκευάζουν ή σχεδιάζουν να ξεκινήσουν άμεσα την κατασκευή οχημάτων που η αγορά ονομάζει «ιπτάμενα αυτοκίνητα». Ο τομέας που παρουσιάζει την μεγαλύτερη δραστηριότητα είναι αυτός των ιπτάμενων-αυτοκινήτων που θα εκτελούν υπηρεσίες ταξί. Η εταιρεία αναλύσεων  IDTechX αναφέρει ότι ο τομέας των ιπτάμενων ταξί θα έχει το 2040 έναν κύκλο εργασιών που θα αγγίζει τα 15 δισ. δολάρια.  

Η NFT, μια start-up της Σίλικον Βάλει, ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο, θα ξεκινήσει τις δοκιμές του το 2022 και αν όλα πάνε καλά θα ξεκινήσει την πώληση του το 2026. Το όχημα ονομάζεται Aska που στα ιαπωνικά σημαίνει «πουλί που πετά» και έχει όπως τα περισσότερα τέτοια οχήματα φουτουριστικό σχεδιασμό.

ASKA BY NFT EVTOL DRIVE & FLY VEHICLE

 

Τα φτερά του είναι πτυσσόμενα και έχει χωρητικότητα τεσσάρων επιβατών. Πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο όχημα κάθετης απογείωσης/προσγείωσης κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να κινείται άνετα εντός των αστικών περιοχών. Το Aska μπορεί να κινείται με ταχύτητα περίπου 210 χλμ./ώρα και έχει αυτονομία 400 χλμ.

Μάλιστα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι επειδή σκοπεύει σε πρώτη φάση να ρίξει στην αγορά ένα σχετικό μικρό αριθμό οχημάτων δίνει την δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να παραγγείλει ένα από αυτά από τώρα δίνοντας ως προκαταβολή πέντε χιλιάδες δολάρια. Η προκαταβολή δεν θα μπει σε λογαριασμό της εταιρείας αλλά ενός τριτεγγυητή και θα μπορεί ο υποψήφιος πελάτης να ακυρώσει την παραγγελία και να τα πάρει πίσω.

Η προκαταβολή μάλιστα συνοδεύεται και από απόκτηση κάποιων λίγων μετοχών της εταιρείας που δίνουν το δικαίωμα στον κάτοχο τους να λαμβάνει μέρος στις γενικές συνελεύσεις. Το πρώτο μοντέλο Aska που θα κοστίζει περίπου 789 χιλιάδες δολάρια αλλά όπως αναφέρει η εταιρεία το επόμενο θα κοστίζει 589 χιλιάδες δολάρια και το αμέσως επόμενο 389 χιλιάδες δολάρια.

 

 

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ