Πέμπτη, 25 Απριλίου,2024

ΑρχικήΤοπικά νέαΑπάντηση της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρουσίου Ελένης...

Απάντηση της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρουσίου Ελένης Βλάχου Σταματάκη στον επικεφαλής της Παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι»



«Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η ζωή των νηπίων και των παιδιών μας»
Ο κιτρινισμός του κ. Καραμέρου δεν έχει προηγούμενο. Ζητά να δημοσιοποιηθούν στοιχεία που αφορούν τις απευθείας αναθέσεις εργασιών, συντήρησης και επισκευής των σχολείων τα οποία είναι δημόσια έγγραφα και αναρτημένα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στο ΚΗΜΔΗΣ.
Υπαινίσσεται την αδιαφάνεια σε μία διαδικασία που είναι απόλυτα διαφανής. Δηλώνει άγνοια για μία διαδικασία που συμμετέχει κι η παράταξή του. Δεν τον ενημερώνουν άραγε; Το μόνο αδιαφανές που προκύπτει είναι η σκέψη του κ. Καραμέρου.
Ο κ. Καραμέρος οφείλει να γνωρίζει ότι όλα τα μέλη του Δ.Σ της Σχολικής Επιτροπής και οι δικοί του συνεργάτες έλαβαν στα e-mail τους ηλεκτρονικά τον απολογισμό του 2020 ΕΣΟΔΑ και ΕΞΟΔΑ όπου είναι καταχωρημένες αναλυτικά όλες οι πράξεις της Σχολικής Επιτροπής αλλά και οι πράξεις των Δ/ντών των 32 σχολικών μονάδων.Ο εν λόγω απολογισμός εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής στις 30/3/2021 ομόφωνα από τα 14 παρόντα μέλη που ψήφισαν θετικά αυτή την απόφαση και μεταξύ αυτών ήταν και οι δικοί του συνεργάτες.
Ο κ. Καραμέρος οφείλει ναενημερωθεί από τα μέλη του Δ.Σ της Σχολικής Επιτροπής τους οποίους έχει ορίσει τακτικά μέλη και συμμετέχουν ανελλιπώς στις συνεδριάσεις του Δ.Σ,του οποίου οι αποφάσεις κατά 99,9% είναι ΟΜΟΦΩΝΕΣ πάντα μετά από διαλογική συζήτηση.
Ο κ. Καραμέρος πρέπει να γνωρίζει ότι ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής όχι μόνο τα δυο τελευταία έτη αλλά από το 2016 που υπηρετώ αυτό το Νομικό Πρόσωπο, λειτουργώ με πλήρη διαφάνεια, σε δημιουργική συνεργασία με τα μέλη του Δ.Σ , και οι αποφάσεις είναι συλλογικές. Σε καμία περίπτωση δεν παρεκκλίνουμε και δεν ξεφεύγουμε από τη νόμιμη διαδικασία, προσπαθώντας πάντα να λύσουμε προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά στις σχολικές μονάδες,έχοντας άριστη σχέση με τους όλους τους Διευθυντές.
Πρέπει να γνωρίζει ο κ. Καραμέρος, πως σύμφωνα με το Νόμο 4412/2016,τα αιτήματα που έρχονται από τα σχολεία, αξιολογούνται με βάση την επικινδυνότητα και την αναγκαιότητα. Αφού γίνει πρωτογενές αίτημα που αφορά το ενδεικτικό κόστος της κάθε εργασίας στη συνέχεια συντάσσεται η Α’ Απόφαση που περιλαμβάνει τις αναλυτικές προδιαγραφές της κάθε εργασίας οι οποίες συντάσσονται με την συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου.Με αυτά λοιπόν τα στοιχεία το Δ.Σ, μετά από διαλογική συζήτηση προχωρά στην έκδοση της απόφασης και στην συνέχεια πάντα με βάση το Νομο 4412/2016, γίνεται η υλοποίηση αυτών.
Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει άριστη συνεργασία με όλους τους Διευθυντές και των 32 σχολικών μονάδων της Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι πιέζουν για την αποκατάσταση σοβαρών επειγόντων και επικίνδυνων επισκευών στα σχολεία τους.
Ειδικότερα όσο αφορά το θέμα των ημερών όπου η δήθεν οικολογική ευαισθησία ήταν ανώτερη της ζωής των νηπίων και των παιδιών, πρέπει να γίνει γνωστό πως τα δέντρα τα οποία κλαδεύτηκαν, ήταν πάγια αιτήματα των Δ/ντών της κάθε σχολικής μονάδας στα οποία υπήρχε αναφορά επικινδυνότητας.

Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν είναι οι εξής:

  1. Πρωτογενές αίτημα προγραμματισμού δαπάνης με αριθ 231/26-2-21.
  2. Α΄Απόφαση με αριθ.πρωτ 232/26-2-21 (που αναφέρονται όλα τα δέντρα σε όλα τα σχολεία που πρέπει να κλαδευτούν).
    Τα παραπάνω τέθηκαν υπ’όψιν του Δ.Σ και εγκρίθηκε η σκοπιμότητα των εργασιών « Κλάδεμα επικίνδυνων δέντρων στα προαύλια των σχολείων της Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αμαρουσίου»
  3. Στην συνέχεια ελήφθη η απόφαση αρ.31/2021 της 4ης τακτικής συνεδρίασης 26/2/2021.
  4. Πρόσκλησή για υποβολή προσφοράς στον ενδιαφερόμενο με υπ’αριθ 322/16-3-2021
  5. Μετά τη μελέτη της προσφοράς ,εκδόθηκε η υπ’αριθ 324/17-3-2021 απόφαση Προέδρου για απευθείας ανάθεση.
  6. Στην συνέχεια συντάχθηκε το υπ.αριθ 326/17-3-2021 Συμφωνητικό μεταξύ της Σχολικής Επιτροπής Α’/βαθμιας Εκπαίδευσης και του αναδόχου.
  7. Με το υπ’αριθ.327/17-3-2021 έγγραφο δόθηκε η εντολή πραγματοποίησης στον ανάδοχο.
    Ο κ. Καραμέρος, άγεται και φέρεται με μόνο γνώμονα την προσωπική του δημοσιότητα. Στο δρόμο αυτό που έχει διαλέξει σπιλώνει πρόσωπα και εκτίθεται καθώς αποδεικνύει πως δεν ενδιαφέρεται για τις ζωές νηπίων και παιδιών παρά μόνο για λίγα λεπτά προσοχής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
    Πέρα και πάνω απ΄ όλα ο Δήμος Αμαρουσίου με Δήμαρχο τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των πολιτών.
    Δεν θα ακολουθήσουμε άλλο τον κ. Καραμέρο σε αυτό το κατρακύλισμα.

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ