Τετάρτη, 12 Μάι,2021ΑρχικήΑθλητικάΑνοιχτό το ενδεχόμενο της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς την παρουσία θεατών

Ανοιχτό το ενδεχόμενο της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς την παρουσία θεατών


Το ενδεχόμενο να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών στις εξέδρες κερδίζει όλο και περισσότερο… έδαφος, παρά τις προθέσεις των διοργανωτών, που θέλουν να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερους στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη (23/07-8/08).

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters η της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο », Σέικο Χασιμότο, μετά την τηλεδιάσκεψη που και ο Τόμας Μπαχ, δηλώσεις για το , ενώ αναφέρθηκε και επιπλέον μέτρα που πάρθηκαν, λόγω του κορωνοϊού.

«Στόχος μας είναι να έχουμε πάντα γεμάτα γήπεδα, αλλά, λαμβάνοντας υπόψη τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση του ιού, δεν πρέπει να υπερφορτώσουμε τις », παραδέχθηκε η Χασιμότο και, πλέον, αναμένονται οι τελικές αποφάσεις.

Οι διοργανωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα που συνδέεται με την έξαρση της και η ανησυχία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων αυξάνεται όλο και περισσότερο.

Ως τούτου ανέβαλαν την απόφαση σχετικά με την παρουσία ή μη των θεατών, αλλά και τον αριθμό του μέχρι τον Ιούνιο, ενώ έχει αποφασιστεί ήδη τον περασμένο μήνα η απαγόρευση των φιλάθλων από το εξωτερικό.

με πιο απλά λόγια το ενδεχόμενο για να γίνουν οι Αγώνες χωρίς φιλάθλους είναι τώρα ανοιχτό, λιγότερο από τρεις μήνες πριν από την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης.

«Ενόψει της εξέτασης της εξέλιξης των τοπικών μολύνσεων που αφορούν νέα στελέχη (του ιού), συμφωνήσαμε ότι θα ληφθεί απόφαση σχετικά με την παρουσία (τοπικών) θεατών στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες» ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους αξιωματούχοι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), καθώς και του «Τόκιο 2020», των τοπικών αρχών και της ιαπωνικής .

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -