Πέμπτη, 25 Ιουλίου,2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη Προέδρου ΚΕΔΑ Νικόλαου Πέππα στο maroussiotika.gr

Συνέντευξη Προέδρου ΚΕΔΑ Νικόλαου Πέππα στο maroussiotika.grΓνωστός Μαρουσιώτης, πολλοί τον γνωρίζουν μέσα από τις πολυετείς επιχειρηματικές του δραστηριότητες στον χώρο του εμπορίου, ενώ οι υπόλοιποι από την δραστηριότητά του με τα κοινά. Από το 2007 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Αμαρουσίου και σήμερα διατελεί Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου. Τον συναντήσαμε στο γραφείο του πάνω από το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, στην πλατεία Ηρώων. Στην αρμοδιότητά του είναι τόσο η οργάνωση και η λειτουργία των τμημάτων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού όσο και των αθλητικών, ενώ το μεγάλο στοίχημα κάθε χρονιά (που πάντα βγαίνει νικητής) είναι η διοργάνωση του καλοκαιρινού Φεστιβάλ Αμαρουσίου.

Ερώτηση: Κύριε Πέππα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω καταρχήν για την ευκαιρία που δίνετε προκειμένου να γνωρίσει καλύτερα το κοινό του Maroussiotika.gr τόσο εσάς όσο και των δραστηριοτήτων της Κοινωφελούς Επιχείρησης της οποίας είστε Πρόεδρος. Στην ουσία έχετε αναλάβει ολόκληρο το κομμάτι της διοργάνωσης του αθλητικού και πολιτιστικού τομέα. Τον Μάιο 2023 έγιναν τα εγκαίνια ενός νέου πολιτιστικού χώρου στο Μαρούσι. Θέλετε να μας μιλήσετε για το σπουδαίο αυτό πολιτιστικό απόκτημα του Δήμου Αμαρουσίου;

– Το σύγχρονο αυτό πολιτιστικό «κόσμημα», ο Πολυχώρος Πολιτισμού «Άρτεμις», αποτελεί μνημείο της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της πόλης μας. Το κτίριο στεγάζει ήδη τμήματα εκμάθησης εικαστικών τεχνών καθώς, επίσης, θα φιλοξενεί και ποικίλες άλλες δράσεις πολιτισμού όπως περιοδικές εκθέσεις, διαλέξεις, λέσχες ανάγνωσης και δημιουργικής γραφής καθώς και μικρές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.

Το σύγχρονο πλέον κτίριο πληροί  όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για να φιλοξενήσει τις εικαστικές τέχνες  και τα  δρώμενα του πολιτισμού στον Δήμο Αμαρουσίου. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες του κτιρίου στο κοινό είναι υψηλών προδιαγραφών, με σύγχρονες υποδομές ενός λειτουργικού και ευχάριστου περιβάλλοντος, με παρεμβάσεις που αναδεικνύουν τον ιστορικό και πολιτιστικό χαρακτήρα του μειώνοντας ταυτόχρονα το ενεργειακό αποτύπωμα με την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού υψηλής ενεργειακής απόδοσης και  εξοικονόμησης ενέργειας. Εξασφαλίζεται δε σε όλα τα επίπεδα η πρόσβαση για ΑΜΕΑ.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» του ΕΣΠΑ 2014-2020. Η αγορά του κτιρίου είχε χρηματοδοτηθεί από το Πράσινο Ταμείο με το πρόγραμμα «Απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και διατηρητέων κτιρίων στις πόλεις 2014».

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και εγώ ως Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης στοχεύουμε στην προαγωγή της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, στην καλλιέργεια της αισθητικής και ευρύτερης παιδείας, στην ανάδειξη της τοπικής ιστορίας, αλλά και στην αναψυχή όλων των Μαρουσιωτών.

Ερώτηση: Το φετινό Φεστιβάλ είχε σε σχέση με άλλες χρονιές λιγότερες εκδηλώσεις άλλα όλες ήταν κορυφαίες εμφανίσεις καλλιτεχνών και από ότι είδαμε σχεδόν όλες ήταν Sold Out αρκετές μέρες πριν. Πιστεύετε ότι το Φεστιβάλ Αμαρουσίου έχει καθιερωθεί στον κόσμο ως ένα δρώμενο το οποίο ταυτίζεται με το καλοκαίρι και αποτελεί πλέον ανάγκη η παρακολούθησή του;

-Ο Δήμος Αμαρουσίου μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης διοργάνωσε, για ακόμα ένα καλοκαίρι, ένα από τα κορυφαία Φεστιβάλ! Από τις 28 Ιουνίου μέχρι τις 14 Ιουλίου 2023 κορυφαίοι Έλληνες καλλιτέχνες «παρέλασαν» στο Αίθριο Θέατρο, γεμίζοντας με μουσική και θέατρα τις «ψυχές» όλων όσων είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν, οι οποίοι ξεπέρασαν μάλιστα τους 30.000! Είμαστε πολύ περήφανοι, κυρίως, για την άρτια διοργάνωση του Φεστιβάλ καθώς και την πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, ο οποίος δείχνει την αγάπη του αγκαλιάζοντας το Φεστιβάλ κάθε χρόνο καθιστώντας το «θεσμό- πρότυπο» για όλα τα Βόρεια Προάστεια.

Ερώτηση: Με βάση τις εκδηλώσεις-δραστηριότητες που έχουν γίνει ως τώρα βλέπουμε οτι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Θεωρείτε ότι ο κόσμος λόγω της πανδημίας έχει ανάγκη για περισσότερες εκδηλώσεις ή ο κόσμος του Αμαρουσίου βρίσκεται σε ένα ρυθμό ανάπτυξης των πολιτιστικών του επιλογών?

– Η πανδημία του Covid-19  είχε μια αιφνίδια και σημαντική επίπτωση και στον Πολιτισμό και επιβλήθηκε η ανάσχεση όλων των πολιτιστικών δραστηριοτήτων μας. Εμείς καταφέραμε εκείνη την περίοδο να ανταποκριθούμε στην ανάγκη αφενός για ψυχαγωγία και αφετέρου για εκπαίδευση. Όσο η πανδημία επιζητούσε την κοινωνική απόσταση, εμείς μέσω διαδικτύου, με ειδικές πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, κρατήσαμε τους συμπολίτες μας ενωμένους και ενεργούς.

Η ανταπόκριση του κόσμου, ιδιαίτερα μετά την πανδημία, σε όλες μας τις εκδηλώσεις, στα καλλιτεχνικά και αθλητικά μας προγράμματα είναι πάρα πολλή μεγάλη και μας δίνει δύναμη να εξελισσόμαστε και να βρισκόμαστε σε ένα συνεχή ρυθμό ανάπτυξης και επιλογής μεγάλης γκάμας πολιτιστικής και αθλητικής θεματολογίας καλύπτοντας ένα πολύ μεγάλο εύρος των καλλιτεχνικών ενδιαφερόντων και προτιμήσεων όλων των συμμετεχόντων.

Ερώτηση: Φέτος από ότι μάθαμε υπήρχε εντυπωσιακή συμμετοχή στο Summer Camp του Δήμου, η οποία ήταν αυξημένη όλες τις περιόδους. Για του χρόνου υπάρχει κάποιο πλάνο για αύξηση των θέσεων συμμετοχής?

– Το φετινό μας καλοκαιρινό camp είχε 1000 και πλέον συμμετοχές οι οποίες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία θέτοντας τον πήχη ψηλότερα. Διοργανώσαμε με εξαιρετική επιτυχία το 21ο Αθλητικό & Πολιτιστικό Camp το οποίο αποτελεί ένα πρότυπο μοντέλο δημιουργικής απασχόλησης, υποστηριζόμενο από έμπειρους παιδαγωγούς και γυμναστές.

Θέλω να ευχαριστήσω, ιδιαίτερα, τον Δήμαρχο για όλη την προσοχή του στο θεσμό. Επιπλέον, ευχαριστώ τους γονείς που εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα του Δήμου μας, καθώς και όλα τα στελέχη και το έμπειρο προσωπικό της ΚΕΔΑ που συμμετείχαν στην άρτια διοργάνωση και με πολλή αγάπη στήριξαν και φέτος το Αθλητικό & Πολιτιστικό μας CampΜέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, όμως, θέλω, κυρίως, να ευχαριστήσω όλα  τα παιδιά  με τα οποία περάσαμε μαζί ένα ευχάριστο και δημιουργικό Camp 2023 και ευελπιστώ πως και την επόμενη χρονιά θα έχουμε ακόμα περισσότερες συμμετοχές στηρίζοντας την Μαρουσιώτικη οικογένεια.

Ερώτηση: Σύμφωνα με το δελτίο τύπου φέτος θα ξεκινήσουν τα ΚΔΑΠ του Δήμου Αμαρουσίου σε 2 σχολεία και θα κρατήσει 11 μήνες και περιλαμβάνει πλήθος δραστηριοτήτων. Θέλετε να μας πείτε κάποια πράγματα σχετικά;

Συνεχίζουμε για ακόμη μία χρονιά, να παρέχουμε στα παιδιά του Δήμου μας, δωρεάν ποιοτικές εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές υπηρεσίες, σε πρότυπους παιδαγωγικούς χώρους και με έμπειρο προσωπικό. Μέσω των δραστηριοτήτων ΚΔΑΠ του Δήμου μας, τα παιδιά αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους, αναπτύσσοντας νέες δεξιότητες και ταλέντα, διευρύνοντας τον τρόπο σκέψης τους και κάνοντας νέους φίλους, ενώ παράλληλα, στηρίζουμε εμπράκτως τη Μαρουσιώτικη οικογένεια. Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 11 μηνών με έναρξη από το Σεπτέμβριο 2023 και λήξη τον Ιούλιο του 2024.

Τα ΚΔΑΠ Αμαρουσίου στεγάζονται στο 18ο Δημοτικό Σχολείο, Ανδρέα Συγγρού και  Ίωνος, και στο 15ο Δημοτικό Σχολείο, Στρατηγού Μακρυγιάννη 7 και Κυπρίων Αγωνιστών, και λειτουργούν μετά το σχολείο, από τις 16:00 μέχρι τις 20:00  το απόγευμα. Τις περιόδους, όπως τα Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι, συνεχίζουν τη λειτουργία τους σε πρωινά τμήματα, από τις 08:00 μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι.

Το ενδεικτικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα δραστηριοτήτων των ΚΔΑΠ Αμαρουσίου, περιλαμβάνει: χειροτεχνίες – κατασκευές, ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι, ρομποτική, κουκλοθέατρο, σύγχρονους χορούς, yoga για παιδιά, αθλητικές δραστηριότητες όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, taekwondo, ρυθμική γυμναστική, παιχνίδια στα αγγλικά κ.α.

Θα υποδεχτούμε, λοιπόν, τα Μαρουσιωτάκια στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης της πόλης μας με ανοιχτή αγκαλιά όπως αρμόζει στην τοπική μας κοινωνία.

Ερώτηση: Τον Οκτώβριο 2023 έχουμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα συμμετέχετε σε αυτές;

Με μεγάλη χαρά και αίσθημα ευθύνης αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, επικεφαλής της παράταξης «Το Μαρούσι Ψηλά», για τη συμμετοχή μου στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος η οποία έχει ως στόχο και μέλημα να υπηρετήσω τα συμφέροντα των συμπολιτών μου, τα οποία και θα στηρίζω καθημερινά με καθαρότητα, εντιμότητα και συνέπεια στο πλευρό του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου. Πάνω σε αυτές τις βασικές αξίες, θα δημιουργήσουμε ένα πιο ισχυρό Μαρούσι το οποίο θα προσφέρει υπηρεσίες στους δημότες του αντάξιες των προσδοκιών τους. Γιατί ο Πολίτης είναι ο Πρωταγωνιστής!

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ