Κυριακή, 24 Οκτωβρίου,2021
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΣύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Ένωσης Γονέων Α/θμιας Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου...

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Ένωσης Γονέων Α/θμιας Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκηδόνος και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»Σύμφωνο Συνεργασίας συνυπέγραψαν μέσω τηλεδιάσκεψης η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκηδόνος, κα. Στέλλα Βαλσαμάκη και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021 με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής των γονέων σε θέματα που άπτονται της ανηλικότητας και της προστασίας του παιδιού στο σπίτι, στο σχολείο και στο διαδίκτυο. Πρόκειται για τον πρώτο φορέα Ένωσης Γονέων  με τον οποίο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισφραγίζει τη συνεργασία του μέσω της υπογραφής Συμφώνου, σηματοδοτώντας τις από κοινού επιδιώξεις για ουσιαστική στήριξη και καλή ποιότητα ζωής των παιδιών στην καθημερινότητά τους, 24 ώρες το 24ωρο.


Μετά από την υπογραφή του Συμφώνου, η Πρόεδρος της Ένωσης, κα Βαλσαμάκη, ευχαρίστησε, τόσο «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όσο και τον κ. Γιαννόπουλο προσωπικά, δηλώνοντας: «Έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονέων την περιοχής, μετά από δύο χρόνια λειτουργίας της Ένωσης και θεωρώντας ότι είναι πλέον απαραίτητο να αναπτύξουμε μία σχέση αμοιβαίας υποστήριξης με “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, έχουμε την τιμή να είμαστε η πρώτη Ένωση που χαίρει της εμπιστοσύνης του Οργανισμού και συνάπτει Σύμφωνο Συνεργασίας. Αξιοποιώντας τη γνώση, την κατάρτιση και την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει ο Οργανισμός, θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε το καλύτερο δυνατό έργο και να επιτύχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα στην προσπάθειά μας να υποστηρίξουμε ποικιλοτρόπως τους μαθητές και τους γονείς της περιοχής. Παράλληλα, η Ένωση θα επεκτείνει το έργο της και τις ήδη υπάρχουσες και πολυθεματικές δράσεις της προς όφελος των παιδιών. Τέλος,  δεσμευόμαστε, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, οι οποίοι αποτελούν τους πυλώνες ανάπτυξης, δημιουργίας και συνεργασίας της Ένωσης, να αποτελέσουμε τον πομπό που θα μεταφέρει το μήνυμα του Οργανισμού, όχι μόνο στον Δήμο Χαλκηδόνας, αλλά και στους όμορους Δήμους».

 Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε: «Το Σύμφωνο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί οι γονείς αποτελούν τους κύριους πομπούς αξιών και ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών με την παράλληλη καλή σχέση και απόδοση της σχολικής κοινότητας. Πιστεύουμε στον “ιερό” ρόλο γονέων και εκπαιδευτικών προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών, να ανιχνευτούν τα προβλήματα και να βρεθούν λύσεις. Στον Οργανισμό μας, εδώ και 25 χρόνια, καταφέραμε να πλησιάσουμε τα παιδιά με σύνεση, επίγνωση και σεβασμό και μέσα από πιστοποιημένα ευρωπαϊκά εργαλεία κερδίσαμε την εμπιστοσύνη τους, ώστε σήμερα να μας μιλούν. Η συνεργασία αυτή έχει για εμάς ιδιαίτερη αξία γιατί ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους γονείς, ώστε να στηρίξουμε ουσιαστικά τα παιδιά, μέσα στην καθημερινότητά τους, 24 ώρες την ημέρα, προς όφελος τόσο των παιδιών, όσο και της οικογένειάς τους».


Το Σύμφωνο Συνεργασίας προβλέπει την έναρξη μίας κοινής προσπάθειας με σκοπό την ενίσχυση των διαδικασιών ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της σχολικής κοινότητας για θέματα παιδικής κακοποίησης – παραμέλησης, οικονομικής – σεξουαλικής  εκμετάλλευσης και εξαφανίσεων, την προαγωγή των δικαιωμάτων των παιδιών, την ενίσχυση των διαδικασιών προαγωγής του βιοτικού τους επιπέδου και της υγείας τους, όπως επίσης την προώθηση στα παιδιά της κουλτούρας του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης.


Με σκοπό την υλοποίηση των ανωτέρω «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση της Ένωσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου το σύνολο των ολιστικών υπηρεσιών του, των υλικοτεχνικών υποδομών του, καθώς και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό του.


Αναλυτικότερα:


●  Τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της Ένωσης στο Ευρωπαϊκό Εθελοντικό Μαθητικό Δίκτυο YouSmile του Οργανισμού.
●  Την πραγματοποίηση οργανωμένων διαδραστικών παρεμβάσεων πρόληψης από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα Ψυχολόγων του Οργανισμού στους μαθητές και μαθήτριες, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και κηδεμόνες – είτε με φυσική παρουσία, είτε εντός του Κινητού  Εργαστηρίου  Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» που επισκέπτεται πόλεις σε όλη την Ελλάδα.
●  Την εφαρμογή Προγραμμάτων Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής σε παιδιά με τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής που διαθέτει ο Οργανισμός, εκ των οποίων δύο είναι Πολυϊατρεία.
●  Την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων 11611, οι οποίες λειτουργούν καθημερινά 24 ώρες την ημέρα και 365 ημέρες τον χρόνο, δωρεάν και ανώνυμα.
●  Την υλοποίηση εθνικών, ευρωπαϊκών ή διεθνών προγραμμάτων, καθώς και εθελοντικών προγραμμάτων με τη συμμετοχή των μελών της Ένωσης στο πλαίσιο του συλλογικού, καθώς και του οικογενειακού εθελοντισμού.
●  Την υλοποίηση εκστρατειών υποστήριξης παιδιών και των οικογενειών τους με προβλήματα διαβίωσης.
●  κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Τηλ. 2310250160
thesspress@hamogelo.gr
- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -