Σάββατο, 2 Μαρτίου,2024

ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΣύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου:« Σχετικά με την επιστολή – καταγγελία του...

Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου:« Σχετικά με την επιστολή – καταγγελία του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων του 9ου Δημ. Σχ. Αμαρουσίου σε βάρος των εκπαιδευτικών του Συλλόγου των Διδασκόντων του ομώνυμου σχολείου».Με ιδιαίτερα αισθήματα έκπληξης και αγανάκτησης είδαμε να δημοσιεύεται σε εφημερίδα του Αθηναϊκού τύπου επιστολή – καταγγελία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου (Αρ. Πρ. Εξ.: 25/19 – 5 – 2022) με θέμα: «Σχολικές δράσεις εκτός σχολείου Υ. Α. Φ. 14/89494/ΓΔ4 (ΦΕΚ Β 2888/17 – 07 – 2020)», με την οποία εγκαλούνται οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου των Διδασκόντων του ομώνυμου σχολείου διότι τάχα δεν πραγματοποίησαν τις απαιτούμενες ( το μέγιστο δυνατό) σχολικές δράσεις εκτός σχολείου (εκπαιδευτικές επισκέψεις – εκδρομές) δημιουργώντας δήθεν « άσχημη ψυχολογική κατάσταση στους μαθητές/μαθήτριες που μαθαίνουν από τους φίλους τους που φοιτούν σε άλλα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία για τις εμπειρίες τους ενώ αυτά δεν έχουν την ίδια τύχη». Μάλιστα η εν λόγω επιστολή – καταγγελία έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων του 9ου Δημ. Σχ. Αμαρουσίου και έχει κοινοποιηθεί στον Διευθυντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας, στην Υπουργό και Υφυπουργό Παιδείας και στο Δήμο Αμαρουσίου (Σχολική Επιτροπή Π. Ε. Αμαρουσίου) διασύροντας με τον πιο ανάλγητο και ιταμό τρόπο τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς του Συλλόγου των Διδασκόντων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, αφού όσα καταγράφονται και καταγγέλλονται στη συγκεκριμένη επιστολή είναι απόλυτα αναληθή όπως μπορεί πολύ εύκολα να διαπιστώσει ο αναγνώστης αυτής.
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο το περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής ως απόλυτα αναληθές, κακόβουλο, παράλογο και συκοφαντικό σε βάρος των εκπαιδευτικών του Συλλόγου των Διδασκόντων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου και καλεί τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου να αποσύρουν άμεσα την συγκεκριμένη επιστολή αποκαθιστώντας την αλήθεια αλλά και την υπόληψη των εκπαιδευτικών του σχολείου των παιδιών τους. Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου εκφράζει τη συμπαράστασή του στις/στους συναδέλφους του Συλλόγου των Διδασκόντων του 9ου Δημ. Σχ. Αμαρουσίου και παρέχει πλήρη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη σε αυτές/αυτούς στην προσπάθειά τους για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας και της τιμής τους ως εκπαιδευτικών, εφόσον επιθυμούν να κινηθούν και νομικά.
Τέτοιου είδους επιστολές – καταγγελίες από την πλευρά των γονέων (με ψεύδη και παραλογισμούς) σε βάρος των εκπαιδευτικών είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας και του ΥΠΑΙΘ, με τις οποίες έχουν μετατραπεί οι γονείς των μαθητών μας σε «πελάτες» και τα Δημόσια Σχολεία σε «υπηρεσίες εξυπηρετήσεως έωλων και παράλογων αιτημάτων των γονέων» στη βάση της διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Εκπ/σης που εφαρμόζει και ακολουθεί η κυβέρνηση. Έχουμε ήδη καταγγείλει και στο παρελθόν τις πολιτικές αυτές και τις αντίστοιχες ενέργειες (υιοθέτηση και διερεύνηση κάθε είδους καταγγελίας από την πλευρά των γονέων σε βάρος των εκπαιδευτικών ακόμα κι αν πρόκειται για εξόφθαλμα ψευδείς ή παράλογες καταγγελίες ή ακόμα και ανυπόγραφες καταγγελίες). Καλούμε το ΥΠΑΙΘ και τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας να απορρίψει στο καλάθι των άχρηστων τη συγκεκριμένη επιστολή.
Τονίζουμε ότι οι σχολικές εκπαιδευτικές επισκέψεις – δράσεις εκτός σχολείου διέπονται από πλαίσιο αυστηρότατης νομοθεσίας του ΥΠΑΙΘ και του ΕΟΔΥ (μετά την έλευση της πανδημίας του ιού covid 19) για την εφαρμογή των οποίων υπεύθυνοι είναι ο Διευθυντής/Διευθύντρια του κάθε σχολείου και ο Σύλλογος των Διδασκόντων και η πραγματοποίησή τους αποτελεί συνέχεια της εκπαιδευτικής πράξης και δικαίωμα του κάθε εκπαιδευτικού, αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι, στο πλαίσιο της παιδαγωγικής και διδακτικής του αυτονομίας, η οποία κατοχυρώνεται από τον νόμο και το σύνταγμα με γνώμονα πάντα την ΑΣΦΑΛΕΙΑ των μαθητών.
Τέλος τονίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί αυτοί που καταγγέλλονται, με βάση την συγκεκριμένη επιστολή, ότι δεν «εξαντλούν τις δυνατότητες που τους παρέχει ο νόμος αλλά τις αφανίζουν» είναι αυτοί που σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας του ιού covid 19, με τα σχολεία κλειστά, υπερέβαλαν εαυτούς καταθέτοντας την ψυχή τους για να κρατήσουν την εκπαιδευτική διαδικασία ζωντανή παρέχοντας σύγχρονη εξ αποστάσεως «εκπαίδευση» από τα σπίτια τους και με τον δικό τους εξοπλισμό, χωρίς να τους υποχρεώνει κανένας νόμος να το κάνουν και χωρίς να τους ενισχύσει σε τίποτα η πολιτεία.
Καλούμε τους γονείς – κηδεμόνες των μαθητών μας να ενσκύψουν πάνω από τα πραγματικά προβλήματα της Δημόσιας Εκπ/σης που σήμερα είναι οι πολιτικές που διαλύουν και ιδιωτικοποιούν το Δημόσιο Σχολείο μέσω της διαρκούς υποχρηματοδότησης, της αύξησης των μαθητών στην τάξη, της παντελούς απουσίας των αναγκαίων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, της μη ενίσχυσης των Δημόσιων Σχολείων με εξοπλισμό και σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις, της επιβολής της δήθεν «αξιολόγησης» για εκπαιδευτικούς και μαθητές με στόχο την έξωση χιλιάδων μαθητών από το Δημόσιο Σχολείο και την απόρριψή τους, ώστε όλοι μαζί ενωμένοι εκπαιδευτικοί – γονείς – μαθητές να παλέψουμε για ένα καλύτερο και αναβαθμισμένο Δημόσιο Σχολείο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των παιδιών μας.

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -