Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου,2021
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΣύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου:« Όπου λαλούν πολλοί «Δήμοι» αργεί να ξημερώσει…...»

Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου:« Όπου λαλούν πολλοί «Δήμοι» αργεί να ξημερώσει……»Τραγελαφική η κατάσταση με τις αναιρούμενες συνεχείς έγγραφες αναφορές του Δήμου Αμαρουσίου προς τις σχολικές μονάδες της πόλης μας αναφορικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων μαθητών/μαθητριών ανά σχολική μονάδα για την μαθητική παρέλαση της επετείου του ΟΧΙ στις 28 – 10 – 2021 στο Μαρούσι.
Δυστυχώς μέχρι και τις 26 – 10 – 2021 στα Δημοτικά Σχολεία του Αμαρουσίου μαθητές και εκπαιδευτικοί ετοιμάζονταν να παρελάσουν με συγκεκριμένο αριθμό μαθητών/μαθητριών ανά σχολική μονάδα, όταν νέο έγγραφο του Δήμου Αμαρουσίου που έφτασε την ημέρα αυτή στα σχολεία, μια ημέρα πριν την παρέλαση, περιόρισε τον αριθμό των συμμετεχόντων μαθητών/μαθητριών στην παρέλαση για υγειονομικούς λόγους ζητώντας να γίνει κλήρωση μεταξύ των μαθητών που επρόκειτο να παρελάσουν προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός των συμμετεχόντων σε αυτή.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να δημιουργηθεί αναστάτωση και δυσαρέσκεια στις σχολικές μονάδες αλλά και ιδιαίτερη στενοχώρια στις/στους μαθήτριες/μαθητές που αποκλείονταν έτσι από την παρέλαση.
Το μοναδικό σχόλιο που θα καταθέσει το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου είναι: « Φανταστείτε και να περάσουν τα Δημόσια Σχολεία στην αρμοδιότητα των Ο.Τ.Α., τι έχουμε να δούμε και να αντιμετωπίσουμε», γι’ αυτό αγωνιζόμαστε για να παραμείνει το Δημόσιο Σχολείο ΔΗΜΟΣΙΟ – ΔΩΡΕΑΝ και αρμοδιότητα αποκλειστικά και μόνο της πολιτείας και του ΥΠΑΙΘ.
- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -