Τετάρτη, 18 Μαΐου,2022
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΣύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου: Καταγραφή αριθμού νοσούντων εκπαιδευτικών & μαθητών από...

Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου: Καταγραφή αριθμού νοσούντων εκπαιδευτικών & μαθητών από covid 19 την εβδομάδα 17 – 21 Ιανουαρίου 2022 του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου – Έλλειψη selftestγια την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων στα σχολεία – Μη χορήγηση selftest στο προσωπικό καθαριότητας των σχολείων  1. Κατά την δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας(17 – 21 Ιανουαρίου 2022), μετά τις Χριστουγεννιάτικες – Πρωτοχρονιάτικες διακοπές, των Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας δηλώθηκαν ως νοσούντες από τον ιό covid 19:  Εκπαιδευτικοί: 48Μαθητές:  150
  2. Θεωρούμε απαράδεκτο τον τρόπο διάθεσης των selftest που χρειάζονται για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων σε μαθητές από τις Διευθύνσεις Π. Ε. της χώρας και τη μεταφορά τους από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, ώστε να διανεμηθούν στους γονείς των μαθητών, χωρίς κανένα απολύτως νομικό πλαίσιο και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των εκπαιδευτικών. Η διαδικασία αυτή πρέπει να αλλάξει άμεσα διότι δεν είναι αρμοδιότητα των εκπαιδευτικών της χώρας να μετατρέπονται σε φαρμακοποιούς προκείμενου να καλυφθούν οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ σε ό, τι αφορά την αποτυχία των μέτρων διαχείρισης της πανδημίας.  Επίσης, θεωρούμε απαράδεκτη την προτροπή υπευθύνων της Β΄ Διεύθυνσης Π. Ε. Αθήνας σε Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων της περιοχής μας, οι οποίοι αναζητούσαν ικανό αριθμό selftest για την εξυπηρέτηση των αναγκών των σχολικών τους μονάδων, να απευθυνθούν και να πιέσουν τις σχολικές επιτροπές των Δήμων των περιοχών τους για να τους χορηγήσουν selftest, διότι η Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας δεν είχε να τους χορηγήσει. Επιτέλους, ας αποφασίσει η κυβέρνηση ποιος είναι αρμόδιος για τη χορήγηση των selftest στους γονείς των μαθητών που τα έχουν ανάγκη, οι Διευθύνσεις Π. Ε. ή οι Σχολικές επιτροπές των Δήμων ή τα φαρμακεία, διότι επικρατεί η απόλυτη διάλυση και σε αυτό το ζήτημα δημιουργώντας εικόνες ντροπής για το ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση. Αν είναι αρμόδιοι οι Δήμοι και οι σχολικές επιτροπές για την χορήγηση selftest στα σχολεία, όπως ενημερώνει τους Διευθυντές των σχολείων η Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας,  καλούμε τους Δήμους τις περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους.
  3. Διαπιστώσαμε τους τελευταίους μήνες ότι το προσωπικό καθαριότητας των σχολικών μονάδων της περιοχής ευθύνης του σωματείου μας προσέρχεται στα σχολεία – χώρο εργασίας του χωρίς να τους έχει χορηγηθεί και να έχουν κάνει χρήση  selftest. Αυτό είναι άλλη μια απαράδεκτη τακτική της κυβέρνησης και των Δήμων της περιοχής ευθύνης του σωματείου μας, διότι εκτίθενται σε κίνδυνο οι εργαζόμενοι αυτοί ενώ κινδυνεύει και η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων χωρίς να ευθύνονται γι’ αυτό οι εργαζόμενοι της καθαριότητας των σχολείων.  Φαίνεται ότι η κυβέρνηση των «αρίστων» είναι δύσκολο να αντιληφθεί ότι μέλη της σχολικής κοινότητας είναι και οι εργαζόμενοι του προσωπικού καθαριότητας. Είναι εκείνοι οι εργαζόμενοι που περνούν από όλους τους χώρους των σχολείων για τον απαραίτητο καθαρισμό κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του σχολικού προγράμματος. Δηλαδή αυτοί οι εργαζόμενοι των σχολείων δεν δικαιούνται δωρεάν selftest όπως οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές; Καλούμε την κυβέρνηση και τις Δημοτικές Αρχές των Δήμων της περιοχής ευθύνης του σωματείου μας να προβούν άμεσα στη χορήγηση των απαραίτητων selftest και στους εργαζόμενους της καθαριότητας των σχολείων μας.

Για όλα τα παραπάνω ενημερώνουμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. και ζητούμε να επιληφθεί άμεσα όλων των παραπάνω θεμάτων.

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -
Translate »