Πέμπτη, 18 Αυγούστου,2022
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΣύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου: "Έλλειψη selftestσε ολόκληρη την Αττική - ...

Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου: “Έλλειψη selftestσε ολόκληρη την Αττική – εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης για τον τρόπο που ανοίγουν τα σχολεία – επιχειρούν να ρίξουν τις ευθύνες στις πλάτες των εκπαιδευτικών”Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου εκφράζοντας το ολοένα αυξανόμενο κύμα αγανάκτησης και οργής των μελών του σωματείου μας για τον τρόπο με τον οποίο ανοίγουν τα σχολεία στις 10 – 1 – 2022 χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς απέναντι στην πανδημία του ιού covid 19 ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ως απαράδεκτη την τελευταία εντολή του ΥΠΑΙΘ και της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας προς τις/τους Διευθύντριες/Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων της περιοχής μας σύμφωνα με την οποία καλούνται να προσέλθουν οι Διευθυντές/Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων και οι Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας την Κυριακή 9 – 1 – 2022 από 12:00 έως 15:00 για να παραλάβουν selftestsγια τις ανάγκες των σχολικών μονάδων τους προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη selftests που υπάρχει στα φαρμακεία της Αττικής και να καλυφθούν οι μαθητές/μαθήτριες οι οποίες την Δευτέρα το πρωί πρέπει να πάνε στο σχολείο και δεν βρήκαν selftest στα φαρμακεία. Μάλιστα η ανυπόγραφη εντολή (μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) συνεχίζει με την προτροπή να βρίσκονται οι Διευθυντές/Διευθύντριες και οι Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων τη Δευτέρα 10 – 1 – 2022 από τις 07:00 το πρωί στις σχολικές τους μονάδες προκειμένου να παραδίδουν τα selftestsστις/στους μαθήτριες/μαθητές που δεν έχουν βρει selftestστα φαρμακεία.

Ανοίγουν τα σχολεία χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τον απαραίτητο αριθμό selftest για μαθητές και εκπαιδευτικούς και εξαιτίας αυτού σημειώνονται τεράστιες ελλείψεις στα φαρμακεία. Εμπλέκουν τώρα τους εκπαιδευτικούς με στόχο να ρίξουν τις ευθύνες στις πλάτες τους και όχι στην ανάλγητη και αντιλαϊκή πολιτική τους.

Επίσης φαίνεται ότι η ΚΥΡΙΑΚΗ θεωρείται πλέον εργάσιμη ημέρα για τους εκπαιδευτικούς και το ωράριο των εκπαιδευτικών έπαψε να εκτείνεται με βάση το νόμο από 08:00 έως 14:00.

Πρόκειται για άλλη μια εγκληματική ενέργεια του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης και για επίδειξη επικού χαρακτήρα ανικανότητας και ανευθυνότητας σε ό, τι αφορά τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας και στο πλαίσιο αυτό του τρόπου με τον οποίο επιχειρούν να ανοίξουν τα σχολεία.

Οι Διευθυντές/Διευθύντριες και οι Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων δεν είναι υποχρεωμένοι/-ες να προσέλθουν στην Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας ημέρα αργίας και διακινδυνεύοντας την υγεία τους ούτε να προσέλθουν στα σχολεία τους τη Δευτέρα 10 – 1 – 2022 πέρα από την ώρα που αρχίζει το υποχρεωτικό τους ωράριο.

Επίσης αδυνατούμε να κατανοήσουμε με ποιον τρόπο τη Δευτέρα 10 – 1 – 2022 το πρωί θα δοθούν τα selftestστους γονείς των μαθητών που δεν θα έχουν βρει από τα φαρμακεία, πώς και πότε θα γίνουν αυτά από τις/τους μαθήτριες/μαθητές και πότε θα καταχωρηθεί το σχετικό έγγραφο με το αποτέλεσμα του selftestστην αντίστοιχη πλατφόρμα.

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση, όσο υπάρχει ακόμα χρόνος, να αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους για τον τρόπο με τον οποίο ανοίγουν τα σχολεία στις 10 – 1 – 2022 πριν να είναι αργά και εξαιτίας των επιλογών τους αυτών θρηνήσουμε θύματα μεταξύ των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί άμεσα του θέματος και να προβεί σε ανακοίνωση καταδίκης των πολιτικών και επιλογών αυτών της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ όπως και στην άμεση εξαγγελία απεργιακών κινητοποιήσεων για το θέμα.

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -
Translate »