Πέμπτη, 18 Αυγούστου,2022
ΑρχικήΤηλεόρασηΟ Ερντογάν τα έβαλε με τον Ατζούν;

Ο Ερντογάν τα έβαλε με τον Ατζούν;Ατζούν και Ερντογάν ήταν μέχρι πρότινος «κολλητοί», όμως μια εξέλιξη ίσως «μαρτυρά» ότι οι δύο άνδρες να βρίσκονται σε κόντρα πλέον!

Ατζούν Ιλιτζαλί και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι γνωστό ότι έχουν στενές σχέσεις. Οι δύο ισχυροί άνδρες -ο καθένας στον τομέα του- έχουν συναντηθεί πολλές φορές σε σημαντικές εκδηλώσεις ενώ μάλιστα ο πρόεδρος της Τουρκίας βραβεύσει τον παραγωγό του Survivor.

Δεν είναι άλλωστε λίγοι στην Ελλάδα που λένε ότι ο Ατζούν «μπήκε» στην ελληνική τηλεόραση με τις ευλογίες του Ερντογάν προκειμένου αρκετά τουρκικά τηλεοπτικά προϊόντα να προβάλλονται στην χώρα μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Μια εξέλιξη όμως που μεταφέρει η σελίδα «milligazete.com» ίσως και να «μαρτυρά» ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών τα έχουν «σπάσει».

Τι ακριβώς συνέβη; Το RTÜK (το αντίστοιχο ΕΣΡ στην Ελλάδα) επέβαλλε πρόστιμο στην εκπομπή του Hasan Can Kaya«Konuşanlar». Μάλιστα το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στην Τουρκία απαίτησε το πρόγραμμα αυτό να αφαιρεθεί από την πλατφόρμα «Exxen», συμφερόντων του Ατζούν Ιλιτζαλί.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε εντύπωση καθώς εφόσον οι δύο άνδρες (υποτίθεται) ότι έχουν τόσο καλές σχέσεις, πως ο Ερντογάν επέτρεψε να γίνει κάτι τέτοιο; Άρα προφανώς κάτι που λέγεται στην εν λόγω εκπομπή ενόχλησε τον Τούρκο πρόεδρο.

Ο Τούρκος παραγωγός μιλώντας για πρώτη φορά για το συμβάν και είπε πως το RTÜK θα πρέπει να είναι πιο ανοιχτόμυαλο όσον αφορά τις πλατφόρμες. Συνεχίζοντας εξήγησε ότι στις πλατφόρμες, εν αντιθέσεις με τα ελεύθερα κανάλια πληρώνεις για να παρακολουθήσεις το πρόγραμμά τους, συνεπώς επιλέγει κάποιος αν θα το δει.

Μάλιστα ο Ατζούν αποκάλυψε ότι ο όμιλος του προχώρησε σε μηνύσεις για το θεμα: «Συμφωνώ ότι το RTÜK θα πρέπει να υπάρχει και να μην μεταδίδονται τα πάντα χωρίς έλεγχο στην τηλεόραση.  Να υπάρχει έλεγχος στα ανοιχτά κανάλια όπως και στην Αμερική. Έχουμε τιμωρηθεί στο παρελθόν και υπήρχαν αδικίες. Αλλά για εμάς, έχουμε πάντα το δικαίωμα να πάμε στα δικαστήρια. Κερδίζουμε και χάνουμε. Αυτή τη φορά κάναμε μηνύσεις», είπε ο Τούρκος παραγωγός.

Όσο για την περίπτωση του Hasan Can ο οποίος μάλλον ενόχλησει με τις εκπομπές του ο κ. Ιλιτζαλί είπε ξεκάθαρα ότι σε δεν συμφωνεί με αυτή την απόφαση.

«Τα παιδιά μας είναι ο τομέας που το RTÜK πρέπει να προστατεύει. Θα πρέπει να τa αποτρέψει από το να “δηλητηριαστούν”. Αλλά σε μία πλατφόρμα όπου οι τηλεθεατές δίνουν χρήματα για να παρακολουθήσουν κάτι, το RTÜK δεν πρέπει να ανακατεύεται. Θεωρώ εξαιρετικά λανθασμένη την απόφαση για τον Can. Είναι ένα πρόγραμμα που μιλάει στην αργκό και οι συμμετέχοντες λογοκρίνονται αυστηρά. Ωστόσο, η τιμωρία δεν πρέπει να δίνεται λόγω λέξεων και εκφράσεων που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή».

Δείτε παρακάτω απόσπασμα από την συγκεκριμένη εκπομπή

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -
Translate »