Τρίτη, 28 Νοεμβρίου,2023

ΑρχικήΣυνεντεύξειςΜίλα μου… με την Ανδριάννα Ρωμανού καλεσμένος ο Κος Μάνος Αμανάκης (Αποκλειστική...

Μίλα μου… με την Ανδριάννα Ρωμανού καλεσμένος ο Κος Μάνος Αμανάκης (Αποκλειστική συνέντευξη)Μαζί μας …ο σύμβουλος οικογενειακής συστημικής θεραπείας Μάνος Αμανάκης, απόφοιτος του τμήματος ψυχολογίας του πανεπιστημίου Στρασβούργου μέσω του SCG. Βρεθήκαμε με αφορμή τις εναλλακτικές διακοπές και το τριήμερο θεραπευτικό εργαστήριο που διοργανώνει στην μαγευτική και εξωτική Γαύδο! Εκτός από το να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα θέλουμε να μας μιλήσει για αυτό και να μας φέρει πιο κοντά σε αυτόν τον τρόπο εναλλακτικής και προσωπικής ανάπτυξης, ψυχοθεραπείας κοντά στην φύση ….

Ανδριάννα: Μάνο καλησπέρα…θα πούμε για το σεμινάριο αλλά πρώτα φέρε μας πιο κοντά στον Μάνο…ποιος είναι ο Μάνος Αμανάκης ? πες μας 2 πράγματα για εσένα…

Μάνος : Αγαπάω τις όμορφες στιγμές ,εκείνες τι απλές, τις εμπειρίες που χαρίζονται απλόχερα από την φύση και την ανθρώπινη επικοινωνία. Ετσι ανακαλύπτω συνεχώς καινούρια πράγματα που αντικατοπτρίζουν και πλευρές του εαυτού μου. Με εξιτάρει η εξερεύνηση του αγνώστου είτε αναφέρεται στο εξωτερικό φυσικό πεδίο είτε στον εσωτερικό κόσμο της ψυχής. Θα τολμούσα να πω ότι ο Μάνος είναι συλλέκτης εμπειριών που θρέφουν την ψυχή και που οδηγούν στην βίωση και απόλαυση του παρόντος. Τα ενδιαφέροντα μου εκτείνονται από την ψυχολογία, το θέατρο, την κβαντική φυσική,και την αρχαιοελληνική γραμματεία,μέχρι αθλητικές δραστηριότητες στο φυσικό πεδίο, όπως ορειβασία, κολύμβηση, ποδηλασία κτλ.
Ανδριάννα : Νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ δηλαδή. 3ήμερο σεμινάριο στην Γαύδο?

Μάνος : To σεμινάριο έχει τίτλο ¨ Ξεκλειδώνοντας τις σχέσεις μας¨ και εργαζόμαστε με αυτό το θέμα, δηλαδή πως μπορούμε να ξεκλειδώσουμε τις συντροφικές μας σχέσεις. Όπως και πέρυσι και φέτος τον Δεκαπενταύγουστο, θα έχουμε την ευκαιρία να αποδράσουμε με την ομάδα της Psycho-gaia στην εξωτική Γαύδο και να ζήσουμε αξέχαστες εμπειρίες προσωπικής ανάπτυξης και διακοπών
Μέσα από το μοναδικό αυτό θεραπευτικό τριήμερο, μπορούμε να κατανοήσουμε και να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε σε προσωπικό επίπεδο.
Στο αποκαλυπτικό αυτό εργαστήρι για την αγάπη και τον έρωτα, θα χρησιμοποιήσουμε εργαλεία από ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις όπως η Συστημική Αναπαράσταση, η θεραπεία Gestalt αλλά και το θεατρικό παιχνίδι και την ζωντανή μουσική, με τραγούδι κιθάρα, σωματικό αυτοσχεδιασμό μαζί με διακοπές και κατασκήνωση στην φύση.

Ανδριάννα : Πώς ακριβώς γίνεται αυτό δηλαδή?

Μάνος : Ο συνδυασμός προσωπικής ανάπτυξης, ψυχοθεραπείας και ψυχαγωγίας μέσα στην φύση, μπορεί να προσφέρει μέσα από αξέχαστες εμπειρίες διάδρασης με άλλους ανθρώπους, καλύτερη γνώση του εαυτού μας και των επιλογών μας σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα αλλά και γενικότερα, και προπάντων πολύ όμορφες διακοπές αναγέννησης και θεραπείας.

Ανδριάννα : Ποιος μπορεί να πάρει μέρος σε αυτό το σεμινάριο Μάνο?

Μάνος : Δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός. Μόνο απαραίτητο η διάθεση να βιώσουμε μια όμορφη περιπέτεια εξερεύνησης του εαυτού μας σε σχέση με τους άλλους και μέσα από αυτό να κατανοήσουμε και να βελτιώσουμε τον τρόπο του “σχετίζεσθαι” στις πιο προσωπικές μας σχέσεις. Και αν κάποιος δεν έχει το κέφι αυτή την περίοδο, να μην ανησυχεί γιατί θα του το εμφυσήσει η υπόλοιπη παρέα

Ανδριάννα : Θα μας πεις λίγο τον λόγο που πρέπει να επιλέξουμε αυτήν την εναλλακτική μορφή ψυχοθεραπείας?

Μάνος : Ο συνδυασμός του συγκεκριμένου σεμιναρίου με πολύ αποτελεσματικές θεραπευτικές τεχνικές μέσα στην εξωτική και πανέμορφη φύση της Γαύδου και την όμορφη επικοινωνία που αναπτύσσεται εντός της παρέας θα αφήσει τους συμμετέχοντες με μοναδικές αξέχαστες εμπειρίες που θα λειτουργήσουν θεραπευτικά και είναι πιθανόν να βιώσουν άμεσα σημαντικές αλλαγές στο ζητούμενο αίτημά τους. Και επίσης θα υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες όπως μικρές πεζοπορίες, πρωινό tai chi στην θάλασσα, βόλτα με το κανό η με ποδήλατα που θα κάνουν τις διακοπές μας αξέχαστες.

Ανδριάννα : Δηλαδή ο κάθε συμμετέχων έχει δικό του αίτημα?

Μάνος : Φυσικά και μπορεί να έχει το δικό του προσωπικό αίτημα το οποίο με κάποιο τρόπο σχετίζεται με το θέμα του σεμιναρίου. Αλλά πραγματικά θέλω να σημειώσω ότι πρόκειται για ένα ταξίδι στο μαγικό τοπίο του νησιού της Καλυψούς και ταυτόχρονα ένα ταξίδι ανακάλυψης του μαγικού τοπίου της ανθρώπινης ιδιαίτερης ψυχής στην διάσταση του έρωτα.

Ανδριάννα : Ο τρόπος που μπορεί να δηλώσει κάποιος συμμετοχή?

Μάνος : Αρκεί μόνο να ανατρέξει στην εκδήλωση στην σελίδα του facebook και φυσικά για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στα τηλέφωνα που αναφέρονται.
https://www.facebook.com/events/s/%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CF%89%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82/167604765384707/

Ανδριάννα: Μάνο από όσο γνωρίζω έχεις ασχοληθεί και με την υποκριτική
Ναι ήταν ένας έρωτας και ταυτόχρονα ένας δρόμος αυτογνωσίας παράλληλα με την ενασχόληση μου με την ψυχολογία και την ψυχοθεραπεία. Στην πραγματικότητα αυτοι οι δύο δρόμοι είναι πολύ κοντά. Οι ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις που έχω εκπαιδευτεί και χρησιμοποιώ δλδ η Οικογενειακή Συστημική Αναπαράσταση και η ψυχοθεραπεία Gestalt έχουν πολύ από την μαγεία του θεάτρου, το οποίο θα το βιώσουμε και στο εργαστήριο της Γαύδου Την τελευταία δεκαετία με έχει απορροφήσει πλήρως η ψυχολογία και η ψυχοθεραπεία με τις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές εκπαιδεύσεις και υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να ασχοληθώ με την υποκριτική. Ελπίζω στο μέλλον να βρεθεί χρόνος

Ανδριάννα : Μάνο κλείσε σε παρακαλώ αυτήν την συνάντηση με κάτι που πιστεύεις εσύ ότι θες να πεις στους αναγνώστες μας.

Μάνος : Λίγα λόγια και καλά…!!! Επειδή ζούμε σε εποχές με αβέβαιο παρόν και μέλλον…..έλα μαζί μας και ζήσε το Τώρα μέσα από όμορφες στιγμές και αξέχαστες εμπειρίες, που εσωτερικεύοντες τες θα σου δώσουν πνοή και θα αποτελέσουν πυξίδα για σένα στο ταξίδι σου στην ζωή….

Ανδριάννα : Σε ευχαριστούμε πολύ!

Κλείνοντας μια τέτοια συνέντευξη αποκάλυψη μένεις με μια αίσθηση γλυκιά και έτοιμος να βιώσεις μια τέτοια περιπέτεια. Μιλώντας με αυτόν τον άνθρωπο τον Μάνο Αμανάκη καταλαβαίνεις την σιγουριά και την γλυκύτητα που μεταφέρεται στην καρδιά σου μόνο και μόνο μέσα από την κουβέντα ενώ πραγματικά οι ενέργειες του θέλουν να σε σπρώξουν προς την ολοκλήρωση και την ανακάλυψη του φωτός που όλοι κρύβουμε μέσα μας!

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -