Πέμπτη, 13 Ιουνίου,2024
ΑρχικήΕπιστήμη και τεχνολογίαΜ. Βορίδης: «Τέλη Νοεμβρίου δεν θα υπάρχει άστεγος στην Θεσσαλία» - Τι...

Μ. Βορίδης: «Τέλη Νοεμβρίου δεν θα υπάρχει άστεγος στην Θεσσαλία» – Τι είπε για ανασχηματισμό«Πόσο πιθανό είναι σε αυτή τη συγκυρία ο πρωθυπουργός -ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα προβλήματα και το Συντονιστικό συνεδριάζει κάθε μέρα- […] να σκέπτεται πότε θα κάνει ανασχηματισμό;» διερωτήθηκε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, σχολιάζοντας τη φημολογία περί ανασχηματισμού.

«Ενδεχομένως σε μια ερώτηση περί καταλογισμού ευθυνών, υπήρξε και μια απάντηση -την οποίαν την βρίσκω λογική- ότι όλοι αξιολογούνται. Αυτό εξελήφθη από μερίδα των συναδέλφων σας ότι εδώ υπάρχει κρίση αξιολόγησης που θα μας οδηγήσει σε ανασχηματισμό. Και, βάζω στοίχημα ότι σε κανά δίμηνο – τρίμηνο θα ανοίξουμε τη συζήτηση για τις πρόωρες εκλογές», είπε σκωπτικά,  μιλώντας στον στον τηλεοπτικό σταθμό action24.

Μιλώντας για όσους έχουν μείνει άστεγοι στην Θεσσαλία,  ο υπουργός  δεσμεύτηκε ότι στα τέλη Νοεμβρίου «δεν θα υπάρχει άνθρωπος με στεγαστικό πρόβλημα».

 

Όσον αφορά τις αντιδράσεις που υπήρξαν εις βάρος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ο υπουργός, αφού περιέγραψε την κατάσταση στην οποία ζουν τώρα οι πληγέντες, ανέφερε πως καταλαβαίνει τις αντιδράσεις τους, όπως, όμως, καταλαβαίνει -συμπλήρωσε- και την προσπάθεια του περιφερειάρχη «να κάνει ό,τι μπορεί να κάνει προκειμένου να αμβλύνει τις συνέπειες ενός πολύ δύσκολου φαινομένου».

«Δεν υπάρχει βάση για αυξήσεις στα τρόφιμα»

Οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα δεν δικαιολογούνται, ξεκαθάρισε επίσης . Κάνοντας δε, λόγο για αισχροκέρδεια, προανήγγειλε εντατικούς, αυστηρούς ελέγχους και αντίστοιχες κυρώσεις.

 

«Δεν υπάρχει δικαιολογητική βάση, σήμερα, για μεγάλη και σοβαρή διαταραχή στα ζητήματα της προσφοράς και της ζήτησης των τροφίμων», σημείωσε εισαγωγικώς, εξηγώντας εν συνεχεία: «Διότι, ναι μεν είναι εκτεταμένες οι αγροτικές ζημιές, αλλά αφορούν παραγωγές, οι οποίες είναι είτε βάμβακος -άρα δεν επηρεάζουν στα τρόφιμα- είτε σιτηρά, όπου υπάρχουν μηχανισμοί εισαγωγής, που εξισορροπούν, επομένως, τη ζήτηση». Αναγνωρίζοντας ότι το πρόβλημα μπορεί να αφορά σε πολύ ειδικές κατηγορίες τροφίμων, π.χ στα μήλα, συνέχισε λέγοντας ότι στο χοιρινό, η παραγωγή στην Ελλάδα είναι ένα πολύ μικρό μέρος της συνολικής ζήτησης.

«Δεν δικαιολογούνται φαινόμενα τέτοιων ανατιμήσεων. Είναι αισχροκέρδεια και ψυχολογική διαχείριση», κατήγγειλε αμέσως μετά και προσέθεσε: «Όσοι μιλούν για ελλείψεις, πάλι προσοχή: είναι διαφορετική μια πρόσκαιρη έλλειψη, η οποία στηρίζεται σε μια διαταραχή της τροφοδοτικής αλυσίδας -δεν μπορεί να φθάσει ένα φορτηγό εγκαίρως φερ’ ειπείν- και διαφορετικό να μιλάμε σε εθνικό επίπεδο για διαταραχή των τιμών. Δεν υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι για διαταραχή των τιμών, όποιος το κάνει, εκμεταλλεύεται μια ψυχολογική συνθήκη. Συζητήσαμε, θα ενταθούν θεαματικά οι έλεγχοι σε αυτό και αντιστοίχως οι κυρώσεις. Όποιος το κάνει αυτό, είναι απολύτως απαράδεκτος, γιατί εκμεταλλεύεται μια ανάγκη και μια ψυχολογική συνθήκη και όχι αντικειμενικούς όρους. Οι έλεγχοι θα ενταθούν και θα είναι εξαιρετικά αυστηροί», προειδοποίησε εν κατακλείδι.


 

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ