Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου,2021
ΑρχικήΕλλάδαΚΚΕ: Δεν είναι άμοιρη ευθυνών η κυβέρνηση για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν

ΚΚΕ: Δεν είναι άμοιρη ευθυνών η κυβέρνηση για τις εξελίξεις στο ΑφγανιστάνΣφοδρή επίθεση εξαπέλυσε το ΚΚΕ στην κυβέρνηση για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, μετά και την επικοινωνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Συγκριμένα σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι “άμοιρη ευθυνών” για την “αφγανική κρίση” και το νέο προσφυγικό κύμα», επιχειρηματολογώντας συγχρόνως για το «γιατί»: «Όπως και όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 20 χρόνων, στήριξε την επέμβαση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με όλα τα προσχήματα, συμμετέχοντας μάλιστα στις στρατιωτικές αποστολές κατοχής».

Μάλιστα, «οι ευθύνες της μεγαλώνουν γιατί ούτε η αντιδραστική πολιτική της ΕΕ για το προσφυγικό που έχει για “σημαία” της, ούτε ο συνομιλίες με τον Ερντογάν στο έδαφος της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας, μπορούν να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των προσφύγων. Αντίθετα το μόνο που μπορούν να περιμένουν οι πρόσφυγες από το Αφγανιστάν είναι η καταστολή, οι μαζικές απελάσεις και ο εγκλωβισμός σε απάνθρωπες υπερδομές».

Κατά συνέπεια, «αντί η κυβέρνηση της ΝΔ να επιδεικνύει τους φράχτες της και να φτιάχνει “φυλακές” στα νησιά, να προχωρήσει σε άμεσες διαδικασίες ασύλου στις χώρες του πραγματικού προορισμού, χωρίς απελάσεις, χωρίς εγκλωβισμό στις υπερδομές – “φυλακές”», καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

 


- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -