Κυριακή, 27 Νοεμβρίου,2022
ΑρχικήΕπιστήμη και τεχνολογίαΈξι εκατομμύρια οι νεκροί από τον κορωνοϊό

Έξι εκατομμύρια οι νεκροί από τον κορωνοϊόΜπορεί η δίνη του πολέμου στην Ουκρανία να έχει «ρουφήξει» το σύνολο της προσοχής και δημοσιότητας σε παγκόσμιο επίπεδο αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η πανδημία δεν συνεχίζει την πορεία και εξέλιξη της. Σύμφωνα με το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Johns Hopkins που από την αρχή της πανδημίας ηγείται στη συλλογή και μετάδοση δεδομένων που αφορούν τον κορωνοϊό οι θάνατοι από την Covid 19 ξεπέρασαν τα έξι εκατομμύρια.

Παρά το γεγονός ότι η μετάλλαξη όμικρον που έχει επικρατήσει τους τελευταίους μήνες είναι ηπιότερη από την προηγούμενη μετάλλαξη, την δέλτα, εντούτοις ο αριθμός των θανάτων δεν έχει περιοριστεί αναλόγως. Στις αρχές Φεβρουαρίου οι ΗΠΑ ξεπέρασαν σε αριθμό τους 900 χιλιάδες θανάτους από την Covid 19.

Πολλές χώρες έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα όσον αφορά τη χρήση μάσκας ή την πρόσβαση ατόμων που δεν έχουν εμβολιαστεί σε διάφορους χώρους καθώς βλέπουν να μειώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων όμως υπάρχουν και χώρες όπως η Κίνα που βιώνουν αύξηση των κρουσμάτων. Για αυτό και οι ειδικοί συνεχίζουν να υποστηρίζουν σθεναρά ότι το μόνο ουσιαστικό μέσο προστασίας εξακολουθεί να είναι ο εμβολιασμός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Our World in Data που δημοσιεύει στατιστικά και άλλα δεδομένα για όλα τα μεγάλα ζητήματα και προβλήματα της ανθρωπότητας (φτώχια, πόλεμος, κλιματική αλλαγή κ.α.) αυτή τη στιγμή 63,3% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει κάνει έστω και μια δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού όμως το ποσοστό αυτό όσον αφορά τις αδύναμες οικονομικά χώρες μειώνεται δραματικά και βρίσκεται μόλις στο 13,6%.

 

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -
Translate »