Αρχική Επικαιρότητα Δήμαρχος Βάρης: «Έσβησε η φωτιά, δεν χρειάστηκε εκκένωση»

Δήμαρχος Βάρης: «Έσβησε η φωτιά, δεν χρειάστηκε εκκένωση»

0
387



Η περιοχή βρίσκεται σε καθεστώς πολεοδόμησης πλέον.


«Επικρατούσαν πολλοί ισχυροί άνεμοι και η φωτιά εξαπλώθηκε πάρα πολύ γρήγορα σε όλη την έκταση του οικοπέδου», είπε ο κ. Κωνσταντέλος.

«Στο σημείο βρέθηκαν περίπου 6 πυροσβεστικά οχήματα και 10 της πολιτικής προστασίας. Ήμασταν οριακά στο να απομακρύνουμε τον κόσμο.

Όταν ελέγχθηκε ότι η φωτιά δεν πρόκειται να ξεφύγει από τα όρια της εγκατάστασης, πάρθηκε η απόφαση και από τη Πυροσβεστική και από εμάς να μην προχωρήσουμε σε εκκενώσεις της ευρύτερης περιοχής», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι η φωτιά έχει πολλές αναφλέξεις διότι υπάρχουν παλιά υλικά οικοδομών. Πρόσθεσε ότι «μας προβληματίζει το πως προκλήθηκε η φωτιά. Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής είναι εκεί, δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά τί μπορεί να συνέβη. Είμαστε σε επιφυλακή, έχουμε 45 πυροφύλακες και 20 οχήματα και τη Πυροσβεστική. Η περιοχή μας είναι κατάφυτη».