Κυριακή, 24 Οκτωβρίου,2021
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔήμαρχος Αρκαλοχωρίου στον Γ. Τράγκα: “Τα 34 κοντέινερ, παραμένουν… 34”! (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Δήμαρχος Αρκαλοχωρίου στον Γ. Τράγκα: “Τα 34 κοντέινερ, παραμένουν… 34”! (ΗΧΗΤΙΚΟ)Νέες αποκαλύψεις – φωτιά για την κατάσταση που επικρατεί στο Αρκαλοχώρι έκανε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης μιλώντας στο CRASH RADIO (στην εκπομπή “Εν Αθήναις”) και τον Γιώργο Τράγκα.

Κατ’ αρχήν, ο δήμαρχος επισήμανε πως μετά την επίσκεψη του κλιμακίου του Κινήματος “Ελεύθεροι Άνθρωποι” και του επικεφαλής Γ. Τράγκα στην Κρήτη τις προηγούμενες ημέρες, οι οικίσκοι άρχισαν να εξοπλίζονται, όπως και ολοκληρώθηκαν τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης.

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, η κατάσταση παραμένει η ίδια, αφού όπως εξήγησε, έχει στην περιοχή μόνο 34 οικίσκους: “Αυτά έχω… 34 οικίσκους. Δεν έχουν έρθει όσα έχω ζητήσει. Οι οικίσκοι είναι για τέσσερα άτομα… Εμείς, ο Δήμος, θα τα εξοπλίσουμε. Δεν έχουμε βέβαια την οικονομική άνεση. Οι άνθρωποι ακόμα σιτίζονται”.

Παρά το γεγονός πως τα ΜΜΕ αναφέρουν πως οι σεισμόπληκτοι ανέρχονται σε 3000 άτομα, ο ίδιος ο δήμαρχος ξεκαθάρισε πως ο αριθμός αυτός ισχύει, αλλά είναι για τα καταστραμμένα σπίτια, ορισμένα από τα οποία είναι παλιά… Παραμένει δηλαδή άγνωστος ο αριθμός των σεισμόπληκτων στην περιοχή.

Στην ερώτηση τι συμβαίνει με την φιλοξενία των ανθρώπου που επλήγησαν από τον σεισμό, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης έκανε γνωστό πως τα ξενοδοχεία θα λειτουργούν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου! “Τότε, θα κλείσουν, ολοκληρώνεται η τουριστική περίοδος” είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: “Έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις με δύο ξενοδοχεία ώστε να συνεχίσουν να φιλοξενούν το κόσμο που έχει μείνει εκτός. Φιλοξενούνται σήμερα 300 άτομα. Τα ξενοδοχεία στις 15 Νοεμβρίου θα πρέπει να απολύσουν το προσωπικό και στην περίπτωση που επέλθει συμφωνία, να το προσλάβουν ξανά, με την αρωγή του κράτους. Είμαστε ακόμα σε διαπραγμάτευση”.

Αποκάλυψε ακόμα πως ο Στρατός δεν έχει μαζέψει τις σκηνές, τονίζοντας μάλιστα χαρακτηριστικά το εξής: “Έχω ζητήσει 420 κοντέινερ, μου λένε για 90. Δεν γνωρίζω πότε θα έρθουν!”.

Ανέφερε τέλος θα υπάρξει επιλογή των σεισμόπληκτων που θα μείνουν στους οικίσκους (ακόμα και με εισοδηματικά κριτήρια), καθώς όπως είπε έχουν έρθει και άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με τον σεισμό…

 
- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -