Τετάρτη, 18 Μαΐου,2022
ΑρχικήΚόσμοςΑναφορές για βομβαρδισμούς κοντά στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ

Αναφορές για βομβαρδισμούς κοντά στο αεροδρόμιο του ΝτόνετσκΟ ήχος από οβίδες πυροβολικού ακούστηκε σήμερα κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ και το Ελενόβκα, ένα χωριό στην επαρχία αυτή της ανατολικής Ουκρανίας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ο οποίος παρακολουθεί την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία αλλά έχει αποσύρει ορισμένους από τους παρατηρητές του στην τις τελευταίες μέρες, κατέγραψε «πολλαπλά περιστατικά βομβαρδισμών κατά μήκος της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία» τα ξημερώματα της Πέμπτης, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο διπλωματική πηγή.

Νωρίτερα, οι αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία στο Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις παραβίασαν την εκεχειρία κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανοίγοντας πυρ στο έδαφός τους τέσσερις φορές τις τελευταίες 24 ώρες. 

Η Ουκρανία από την πλευρά της όχι μόνο αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά υποστήριξε πως οι ουκρανικές δυνάμεις δέχτηκαν πυρά στα οποία δεν απάντησαν. «Παρά το γεγονός ότι οι θέσεις μας δέχθηκαν πυρά με απαγορευμένα όπλα, συμπεριλαμβανομένου πυροβολικού των 122 mm, τα ουκρανικά στρατεύματα δεν άνοιξαν πυρ ως απάντηση», δήλωσε στον Guardian o υπεύθυνος τύπου της Ουκρανικής Επιχείρησης Ενώσεων Δυνάμεων. 

Σύμφωνα με τον στρατό της Ουκρανίας, οι οβίδες που εκτόξευσαν ότι φιλορωσικές δυνάμεις χτύπησαν ένα νηπιαγωγείο, ωστόσο, δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί.

 

VIA REUTERS/JOINT FORCES OPERATION

 

 

VIA REUTERS/JOINT FORCES OPERATION

 

Μάλιστα έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το νηπιαγωγείο, το οποίο βρίσκεται στη Stanytsia Luhanska, μια μικρή πόλη στην πρώτη γραμμή του πολέμου της Ουκρανίας ενάντια στους αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Μόσχα. 

 

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -
Translate »