Τρίτη, 18 Ιανουαρίου,2022
ΑρχικήΚόσμοςΑλματώδης άνοδος των κρουσμάτων στη Γαλλία

Αλματώδης άνοδος των κρουσμάτων στη ΓαλλίαΟι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν 42.252 νέα κρούσματα λοίμωξης από τον Covid-19 εντοπίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Τις τελευταίες επτά ημέρες, ο μέσος όρος νέων ημερήσιων κρουσμάτων ανέρχεται σε 42.459, έναντι λιγότερων από 28.000 πριν από μια εβδομάδα, γεγονός που μαρτυρεί την επιτάχυνση αυτού του κύματος και με δεδομένη την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον.

Η χώρα ανακοίνωσε επίσης 49 θύματα σε μία ημέρα.

Εν τω μεταξύ σήμερα Δευτέρα συνεδριάζει το Συμβούλιο Άμυνας της Γαλλίας, με τον εμβολιασμό των παιδιών στο επίκεντρο, αλλά και την ανάγκη λήψης τυχόν νέων μέτρων απέναντι στην πανδημία.

Ο εμβολιασμός των παιδιών 5-11 ετών κατά του Covid-19 θα είναι στο πρόγραμμα του Συμβουλίου. σύμφωνα με έγγραφο το οποίο αναφέρει την ανακοίνωση ενός «ακριβούς χρονοδιαγράμματος» μετά από αυτό. Κυβερνητική πηγή, ωστόσο, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η απόφαση παραμένει σε αναστολή κατόπιν συμβουλής πολλών φορέων, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Δεοντολογίας (CCNE), η οποία δεν έχει ακόμη απαντήσει στην παραπομπή της εκτελεστικής εξουσίας για αυτό το θέμα.

Η Ανώτατη Αρχή για την Υγεία (HAS) δεν έχει δώσει το πράσινο φως στον εμβολιασμό και των 5-11 ετών, τον οποίο συνιστά προς το παρόν μόνο σε 360.000 παιδιά «που παρουσιάζουν κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά».

Πάντως α πρώτα «σήματα» σχετικά με τη σοβαρότητα των κρουσμάτων που συνδέονται με την παραλλαγή Όμικρον είναι «λίγο ενθαρρυντικά», δήλωσε την Κυριακή ο Δρ Άντονι Φάουτσι, σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την υγειονομική κρίση.

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -