Με πρωταγωνιστές δύο παιδιά από τα σπλάχνα του ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε με νίκη την προετοιμασία του στην Ολλανδία καθώς επικράτησε της Φέγενορντ με 1-2.

Φέγενορντ – ΠΑΟΚ: Ο Δικέφαλος του Βορρά είπε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αντίο στην Ολλανδία, καθώς πέρασε με σκορ 1-2 από την έδρα της Φέγενορντ χάρη σε δύο τέρματα των δικών του παιδιών, Χρήστου Τζόλη και Γιώργου Κούτσια!

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, που βλέπει το ρόστερ να συμπληρώνεται σιγά σιγά με τις προσθήκες που γίνονται, έβγαλε και πάλι χρήσιμα συμπεράσματα και σίγουρα, μόνο χαρούμενος μπορεί να νιώθει για την εμφάνιση των νεαρών του ΠΑΟΚ σε μια φιλική αναμέτρηση υψηλής έντασης.

O Ρουμάνος τεχνικός αντιμετώπισε με μια διαφορετική προσέγγιση τη συγκεκριμένη αναμέτρηση καθώς δεν χρησιμοποίησε δύο διαφορετικές ενδεκάδες καθώς προχώρησε μόνο αλλά σε έξι αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου μέρους.

Αρχικά ο Λουτσέσκου παρέταξε τους ασπρόμαυρους με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια Βαρέλα και Μιχαηλίδης ήταν στο κέντρο της άμυνας με τους Ροντρίγκο και Περέιρα στα πλάγια, Εσίτι, Σβαμπ στο κέντρο με τους Τζόλη, Α. Ζίβκοβιτς και Καγκάβα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Νέλσον Ολιβέιρα.

Ο Δικέφαλος θέλησε άμεσα να επιβάλει τον δικό του ρυθμό, με τις δύο ομάδες να πιέζουν ψηλά, με τους Ολλανδούς όμως να είναι αυτοί που είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν μόλις στο δεύτερο λεπτό με τον Μπέργκερ, με τον Δικέφαλο όμως να φέρνει σχετικά γρήγορα στα ίσια το παιχνίδι χάρη σε πέναλτι που κέρδισε ο Νέλσον Ολιβέιρα και εκτέλεσε εύστοχα ο Χρήστος Τζόλης στο 14′.

Η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου κύλησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις με τους Ολλανδούς να είναι αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο δεύτερο τέρμα στο 42ο λεπτό, με τον Λίνσεν να σημαδεύει το δοκάρι μετά από ένα εξαιρετικά δυνατό σουτ.

Η ανάπαυλα έφερε έξι αλλαγές για την ομάδα του Δικεφάλου καθώς από τον πάγκο πέρασαν οι Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βιεϊρίνια, Μουργκ, Ελ Καντουρί και Κούτσιας, αντικαθιστώντας τους Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Περέιρα, Αν Ζίβκοβιτς, Τζόλη και Ολιβέιρα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα από τον αντίπαλο του στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας γρήγορα στο 1-2 με τον Γιώργο Κούτσια να βρίσκεται στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή για να πετύχει το πρώτο του, ανεπίσημο, φετινό γκολ.

Μετά από σουτ του Μουργκ, ο νεαρός φορ εκμεταλλεύτηκε την απόκρουση και πρόλαβε την άμυνα για να ;γράψει από κοντά το 1-2 στο 52′.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες και κατάφερε να διαφυλάξει το 1-2 αναζητώντας παράλληλα ένα τρίτο τέρμα που όμως δεν ήρθε, αφήνοντας πλήρως ικανοποιημένο τον προπονητή της ομάδας, μια μόνο ημέρα πριν από την επιστροφή της αποστολής στην Ελλάδα.

Γκολ: Μπέργκερ 2′ / Τζόλης 42′ / Κούτσιας 52′

MVP: Ο Γιώργος Κούτσιας ήταν εκπληκτικός σημειώνοντας και το νικητήριο τέρμα του Δικεφάλου, με τον νεαρό επιθετικό του ΠΑΟΚ να φανερώνει για ακόμη μια φορά το πλούσιο ταλέντο του και να αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

UP: Ο Χρήστος Τζόλης φανέρωσε για ακόμη μια φορά τον καλό του εαυτό, παρουσιάζοντας ένα αναβαθμισμένο αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις του στην φετινή προετοιμασία.

ΠΑΟΚ (α’ ημίχρονο): Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Περέιρα, Εσίτι, Σβαμπ, Τζόλης, Α. Ζίβκοβιτς, Καγκάβα, Νέλσον Ολιβέιρα

ΠΑΟΚ (β’ ημίχρονο): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα (Τσιγγάρας 61′), Μιχαηλίδης, Βιειρίνια, Εσίτι (Βρακάς 61′ (Κωνσταντέλιας 84′)), Σβαμπ (Κούρτιτς 61′), Μουργκ, Ελ Καντουρί, Καγκάβα, Κούτσιας

Φέγενορντ (α’ ημίχρονο): Μπίλοου, Πέντερσεν, Μπέργκερ, Σένεσι, Μαλατσία, Τοόρνστρα, Γκοκτσού, Λίνσεν, Τιλ, Σίνιστερα, Μπάνις

Φέγενορντ (β’ ημίχρονο): Marciano ,Skogen, Hendriks, El Bouchataoui Burger, Antonucci, Diemers, Hartjes, Milambo, Jahanbakhsh, Bozenik