Πέμπτη, 2 Μαΐου,2024
ΑρχικήΕπιστήμη και τεχνολογίαΤο επόμενο Tesla Roadster θα είναι πυραυλοκίνητο

Το επόμενο Tesla Roadster θα είναι πυραυλοκίνητο



 

Αφού έστειλε ένα Tesla Roadster στον Διάστημα ο Μασκ θέλει να δημιουργήσει ένα μοντέλο του οχήματος που να πετά κυριολεκτικά και πάνω από τους δρόμους στην Γη

 

 

 

Αφού προκάλεσε κρίση στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων με τις αναρτήσεις του στο αγαπημένο του Twitter media ο Ελον Μασκ συνέχισε τα… τιτιβίσματα για να συντηρήσει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Αυτή την φορά σειρά είχε η ναυαρχίδα των εταιρειών του, η Tesla. O Μασκ ανακοίνωσε ότι θα αξιοποιήσει τις τεχνολογίες που αναπτύσσει η διαστημική του εταιρεία, η Space X, και θα εφοδιάσει το επόμενο μοντέλο της σπορ σειράς Tesla Roadster με διαστημικούς προωθητήρες.

Ο νοτιοαφρικανικής καταγωγής αμερικανός μεγιστάνας υποστηρίζει ότι θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου δέκα μίνι προωθητήρες και αν ο κάτοχος του αποφασίσει να τους ενεργοποιήσει το όχημα θα πιάσει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,1 δευτερόλεπτο.

« Η τεχνολογία είναι ασφαλής αλλά θα δημιουργεί μια συνθήκη ιδιαίτερα έντονη η οποία δεν συνιστάται για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας» αναφέρει ο Μασκ στην δήλωση του. Λέει επίσης ότι η χρήση των προωθητήρων θα προκαλεί την αιώρηση του αυτοκινήτου το οποίο για κάποιες στιγμές θα κινείται κυριολεκτικά στον αέρα χωρίς οι ρόδες του να ακουμπούν στο έδαφος.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που ένα Tesla Roadster θα πετάει αφού πριν από τρία χρόνια ο Ελον Μασκ σε μια πραγματικά πρωτοποριακή κίνηση μάρκετινγκ στο πλαίσιο της δοκιμής ενός νέου πυραύλου της Space X τοποθέτησε σε αυτόν ένα Tesla Roadster και έστειλε το αυτοκίνητο στο Διάστημα. Το αυτοκίνητο που είχε στην θέση του οδηγού ένα αστροναύτη- κούκλα ξεκίνησε ένα ταξίδι στο ηλιακό μας σύστημα και πριν από 15 μήνες πλησίασε τον Άρη όπου αναμένεται να τεθεί σε τροχιά γύρω από αυτόν.

 

 

 

 

 

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ