Πέμπτη, 28 Μαρτίου,2024

ΑρχικήΕπιστήμη και τεχνολογίαΤι παρουσίασε η Apple στο «ντεμπούτο» της για το 2021

Τι παρουσίασε η Apple στο «ντεμπούτο» της για το 2021



H εταιρεία αυξάνει τον αριθμό των συσκευών που περιέχουν το δικό της, in-house τσιπ M1, καθώς η βιομηχανία αντιμετωπίζει γενικότερα δυσκολίες λόγω της έλλειψης ημιαγωγών.

Μεταξύ άλλων, η Apple αποκάλυψε το πολυαναμενόμενο tracker της, AirTag, η διάθεση του οποίου θα αρχίσει στα τέλη του Απριλίου. Επίσης, ανακοίνωσε το πρώτο σημαντικό update του iMac τα τελευταία χρόνια, καθώς και ένα νέο iPad Pro, εξοπλισμένο με Μ1 και συνδεσιμότητα 5G.

Όπως σημειώνει το BBC, αν και δεν συζητήθηκε, μα αργότερα γνωστοποιήθηκε από την Apple, βγαίνει η νέα έκδοση του λειτουργικού της, iOS 14.5, που θα περιλαμβάνει ένα αμφιλεγόμενο update που περιορίζει τι μπορούν να δουν οι ιδιοκτήτες εφαρμογών για τη δραστηριότητα χρηστών εκτός των εφαρμογών αυτών χωρίς σχετική άδεια. Το συγκεκριμένο business model είναι δημοφιλές μεταξύ υπηρεσιών όπως το Facebook, που χρησιμοποιούν τα δεδομένα που συλλέγουν για τις online συνήθειες των χρηστών τους για σκοπούς στοχευμένης διαφήμισης.

Τα AirTags αναμένονταν εδώ και καιρό από τους φίλους της Apple: Είναι μικροί δίσκοι που μπορούν να προσκολληθούν σε οτιδήποτε και μεταδίδουν σήμα Bluetooth σε συσκευές για τον εντοπισμό του αντικειμένου όπου είναι κολλημένα. Όπως τόνισε η Apple, είναι σχεδιασμένα για τον εντοπισμό αντικειμένων και όχι ανθρώπων, ενώ υπάρχει μέριμνα για την προστασία της ιδιωτικότητας.

Ακόμη, παρουσιάστηκαν νέα, εξαιρετικά λεπτά iMacs σε επτά διαφορετικά χρώματα, με το νέο Μ1 τσιπ, και οθόνη 24 ιντσών, των 11,3 εκατ. πίξελ, μαζί με νέα κάμερα και άλλες αναβαθμίσεις.

Το νέο iPad Pro διαθέτει τσιπ Μ1, νέα κάμερα και συνδεσιμότητα 5G και έχει δραματικά βελτιωμένες επιδόσεις γραφικών σε σχέση με το αρχικό μοντέλο. Επίσης, έχει αποθηκευτικό χώρο μέχρι και 2 terabytes. Σημειώνεται πως, σύμφωνα με αναλυτές της IDC, η αγορά των tablets σημείωσε άνοδο το 2020 για πρώτη φορά μέσα σε επτά χρόνια, λόγω της αύξησης της ζήτησης από τους καταναλωτές και τον χώρο της εκπαίδευσης κατά την πανδημία.

Επίσης παρουσιάστηκε μια νέα συνδρομητική πλατφόρμα podcasts, καθώς και μα νέα 4Κ Apple TV, με επανασχεδιασμένο τηλεκοντρόλο Siri και HDR.

 

 

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -