Πέμπτη, 25 Απριλίου,2024

ΑρχικήΚόσμοςΤέλος η καραντίνα για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς

Τέλος η καραντίνα για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς



Από τις 19 Ιουλίου οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί  που θα επιστρέφουν στην πατρίδα τους από «πορτοκαλί»  προορισμούς δεν θα χρειάζεται πλέον να παραμένουν σε καραντίνα.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας βρίσκεται στην «πορτοκαλί» λίστα των Βρετανών και η βρετανική αγορά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική αγορά για την Ελλάδα.

Μέχρι τώρα όποιος επέστρεφε από χώρες της «πορτοκαλί» ή «κόκκινης» λίστας έπρεπε να απομονωθεί για 10 ημέρες, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού του.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί θα πρέπει στο εξης να πληρώσουν για να υποβληθούν σε τεστ PCR πριν και μετά την επιστροφή τους, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς προσθέτοντας όότι τα άτομα κάτω των 18 ετών που επιστρέφουν από «πορτοκαλί» προορισμούς θα εξαιρούνται επίσης από την καραντίνα.

«Για να είμαστε σαφείς, ο πλήρης εμβολιασμός σημαίνει ότι έχουν περάσει 14 ημέρες από την δεύτερη δόση του εμβολίου», διευκρίνισε ο Σαπς. «Στην ουσία, αυτό σημαίνει ότι για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες οι απαιτήσεις για τις πράσινες και πορτοκαλί χώρες είναι ίδιες», είπε. 

Εξηγώντας τι προβλέπεται, ο υπουργός Μεταφορών είπε ότι, από τις 19 Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποία  λήγουν οι περισσότεροι περιορισμοί στην Αγγλία, καταργείται η οδηγία προς τους πολίτες να μην ταξιδεύουν σε «πορτοκαλί» χώρες. Προειδοποίησε, ωστόσο,  ότι «μια πορτοκαλί χώρα θα μπορούσε να γίνει κόκκινη», πράγμα που σημαίνει ότι θα απαιτείται η παραμονή σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Εκπρόσωποι της ταξιδιωτικής βιομηχανίας χαρακτήρισαν την αλλαγή «θετικό βήμα», ζήτησαν, ωστόσο, την διεύρυνση της «πορτοκαλί» λίστας. 

Να σημειωθεί ότι στην «πράσινη» λίστα βρίσκονται λιγότερο από 30 προορισμοί. Η επιστροφή από «πράσινο» προορισμό σημαίνει ότι οι Βρετανοί δεν χρειάζεται να απομονωθούν όταν επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά πρέπει να πληρώσουν για να υποβληθούν σε τεστ Covid.

Στην «κόκκινη» λίστα από την άλλη βρίσκονται περισσότερες από 50 χώρες, κάτι που σημαίνει πως όσοι επιστρέφουν από «κόκκινη» χώρα  απαιτείται να να πληρώσουν για να παραμείνουν σε ξενοδοχείο καραντίνας για 10 ημέρες.

Τα περισσότερα μέρη, ωστόσο, περιλαμβάνονται στον «πορτοκαλί» κατάλογο με την επιστροφή από «πορτοκαλί» χώρα να σημαίνει απομόνωση για 10 ημέρες.

 

 

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ