Σάββατο, 27 Απριλίου,2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΣύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ



ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή και αλληλεγγύη του στον αγωνιζόμενο επί δεκαετίες για γη και ελευθερία Παλαιστινιακό λαό.

Εκφράζουμε τη βαθιά απογοήτευσή μας από τις τελευταίες δηλώσεις του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του παλαιστινιακού άμαχου λαού από τις στρατιωτικές δυνάμεις του κράτους του Ισραήλ.

Η Ελλάδα ως«λίκνο της δημοκρατίας» όφειλε να εκδώσει μια υποστηρικτική δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της, για τους Παλαιστινίους που διαμαρτύρονταν ειρηνικά ενάντια στις απειλές εξόντωσης και τις συνεχείς επιθέσεις των ένοπλων αποίκων στην Ιερουσαλήμ καθ’ όλη τη Μεγάλη εβδομάδα του Πάσχα και τον Μήνα του Ραμαζανιού και να καταδικάσει τις Ισραηλινές απόπειρες εθνοκάθαρσης εναντίον των Παλαιστινίων κατοίκων της γειτονιάς SheikhJarrah στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τις βάναυσες επιθέσεις εναντίον του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση και το Υπουργείο των Εξωτερικών να το πράξουν έστω και τώρα.

Ο Παλαιστινιακός λαός αντιστέκεται στη βίαιη ισραηλινή κατοχή ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που έκανε ο ελληνικός λαός στη μακρά ιστορία του σύμφωνα με το διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο.

 Δυστυχώς και για να είμαστε σαφείς, το Ισραήλ δεν υπερασπίζεται τον εαυτό του, αλλά την αποικιακή επεκτατική κατοχή του.


Εκφράζουμε την αλληλεγγύη  μας στον αδελφό Παλαιστινιακό λαό και στεκόμαστε πάντα δίπλα του υπερασπιζόμενοι τις αρχές της ελευθερίας, της αυτοδιάθεσης και της δημοκρατίας μέχρι την τελική του δικαίωση και την δημιουργία ανεξάρτητου και ασφαλούς κράτους για τον Παλαιστινιακό λαό.

        Για το Δ. Σ.

Η Πρόεδρος                          Ο Γραμματέας

Φωτεινή Καββαδία               Γ. Κοκκινομηλιώτης

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ