Κυριακή, 12 Μαΐου,2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΣύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου: «Γυρίζουμε την πλάτη στις κακοστημένες, επικοινωνιακού χαρακτήρα,...

Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου: «Γυρίζουμε την πλάτη στις κακοστημένες, επικοινωνιακού χαρακτήρα, συναντήσεις της Υπουργού Παιδείας κας Κεραμέως με εκπαιδευτικούς και γονείς των Δήμων της Περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας»



Ύστερα από ενημέρωση που λάβαμε από εκπαιδευτικούς – μέλη του σωματείου μας ο Δήμος Πεντέλης διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση της «σχολικής κοινότητας» (Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων, εκπροσώπους γονέων κ.λπ.) με την Υπουργό Παιδείας χωρίς να έχει ζητηθεί η συμμετοχή εκπροσώπων των εκπαιδευτικών από το πρωτοβάθμιο εργασιακό σωματείο τους (Σύλλογο Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου) και ζητώντας να κατατεθούν από πριν τα ερωτήματα που θα γίνουν στην κα Υπουργό!

Αντίστοιχη εκδήλωση με τους ίδιους όρους έγινε λίγες ημέρες πριν για  τις σχολικές μονάδες του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, όπου ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού διοργάνωσε διαδικτυακή συνάντηση της σχολικής κοινότητας της πόλης  με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων,  Νίκη Κεραμέως, την Παρασκευή 15 Ιανουάριου και ώρα 18.00, για θέματα Παιδείας. Στην ενημέρωση συμμετείχαν: Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Τεχνικών Έργων και Ποιότητας Ζωής, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, εκπρόσωποι από τα σχολεία όλων των βαθμίδων, εκπρόσωποι από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, εκπρόσωποι από  τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, εκπρόσωποι από τα 15μελή συμβούλια των Γυμνασίων και Λυκείων.Από την πρόσκληση απουσίαζαν προκλητικά τα σωματεία των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο Σύλλογος Π.Ε. «Ο Περικλής» και η Β΄ΕΛΜΕ. Με λίγα λόγια, από τη συζήτηση με την Υπουργό Παιδείας η δημοτική αρχή Παπάγου – Χολαργού απέκλεισε τους εκπροσώπους του οργανωμένου εκπαιδευτικού κινήματος που εκφράζουν και θεσμικά, και στην τάξη και στους δρόμους του αγώνα, την αγωνία και τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών για το  δημόσιο σχολείο, που υπερασπίζονται το μορφωτικό αγαθό για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς και που απαιτούν να είναι ανοιχτό και να λειτουργεί με ασφάλεια σε όλους τους καιρούς και πολύ περισσότερο στη συγκυρία της πανδημίας.

Τα ίδια ακριβώς γίνονται τώρα και στο Δήμο Πεντέλης με τους ίδιους όρους ακριβώς και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι και στις δύο περιπτώσεις οι Δημοτικές Αρχές των συγκεκριμένων Δήμων πρόσκεινται πολιτικά στο χώρο του κυβερνώντος κόμματος της Ν.Δ.

Η αντιδημοκρατική στάση της Δημάρχου Πεντέλης που δεν μπήκε καν στον κόπο να προσκαλέσει στη συνάντηση τους εκλεγμένους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών έχει υπαγορευτεί, όπως και στην περίπτωση του Δήμου Παπάγου – Χολαργού,  από την ίδια την υπουργό Παιδείας, η οποία δε δέχεται το διάλογο με τους εκπροσώπους του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά επιλέγει για επικοινωνιακούς λόγους να συμμετέχει σε κακοστημένες φάρσες δήθεν διαλόγου για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους.

Είναι η ίδια υπουργός Παιδείας που έχει γυρίσει  κυνικά την πλάτη εδώ και εννέα μήνες που διαρκεί η πανδημία στα αιτήματα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων ώστε τα  σχολεία να είναι ανοιχτά και οχυρωμένα απέναντι στην πανδημία.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες που έχουν η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση  για τη μορφωτική απώλεια που κινδυνεύουν να υποστούν οι μαθητές μας για δυο συνεχόμενες σχολικές χρονιές.

Η υπουργός Παιδείας επειδή γνωρίζει ότι δε μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στοιχειωδώς σε ένα ζωντανό διάλογο με τους εκπροσώπους του εκπαιδευτικού κινήματος προσπαθεί εκτός από το να τους αποκλείσει, να γνωρίζει τα ερωτήματα για να έχει προετοιμάσει τις υποκριτικές δικαιολογίες της για την εγκληματική πολιτική που εφαρμόζει το Υπουργείο της και η κυβέρνησή της.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, καλεί τους εκπαιδευτικούς – μέλη του που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες των Μελισσίων να μη συμμετάσχουν σε αυτήν την κακοστημένη φάρσα δήθεν διαλόγου με την κα Υπουργό Παιδείας και να μη νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους την επικοινωνιακού χαρακτήρα πολιτική της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ ότι δήθεν προχωρούν σε διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα της οποίας αγνοούν και αντιπαρέρχονται με τόσο προκλητικό τρόπο τις θέσεις και προτάσεις.

 Για το Δ. Σ.

Η Πρόεδρος                          Ο Γραμματέας

Φωτεινή Καββαδία               Γ. Κοκκινομηλιώτης

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ