Παρασκευή, 17 Μαΐου,2024
ΑρχικήΑθλητικάΣτις 14 Ιουνίου οι ανακρίσεις των εμπλεκομένων στον θάνατο του Μαραντόνα

Στις 14 Ιουνίου οι ανακρίσεις των εμπλεκομένων στον θάνατο του Μαραντόνα



Παράταση για τις 14 Ιουνίου πήρε η υπόθεση με τις ανακρίσεις των εμπλεκομένων στον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα τον περασμένο Νοέμβριο.

Η διαδικασία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 31 Μαΐου, ωστόσο, οι αρχές αποφάσισαν τη μετάθεσή της κατά δύο εβδομάδες.

Επτά άνθρωποι, μέλη της ιατρικής ομάδας που φρόντιζε τον «Ντιεγκίτο», αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, όπως «ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις» και σε περίπτωση που βρεθούν ένοχοι, τότε αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης που κυμαίνεται από 8 μέχρι 25 χρόνια.

Η εισαγγελία του Σαν Ισίντρο (σ.σ. προάστιο του Μπουένος Αϊρες), που ερευνά την υπόθεση, θεωρεί ότι ο θάνατος του Μαραντόνα προήλθε από σειρά λαθώς και αμελειών της ιατρικής ομάδας που φρόντιζε την υγεία του θρύλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Το αποτέλεσμα ήταν η επιδείνωσή της και τελικά ο θάνατός του.

Ο Μαραντόνα, ο οποίος υπέφερε από νεφρικά, ηπατικά και καρδιακά προβλήματα, πέθανε από καρδιακή ανακοπή στις 25 Νοεμβρίου 2020 σε ηλικία 60 ετών, λίγες εβδομάδες μόλις μετά την επέμβαση που είχε κάνει στον εγκέφαλό του για αντιμετώπιση θρόμβου.

Στις αρχές Μαΐου η έκθεση των εμπειρογνωμόνων που εξέτασε όλα τα στοιχεία της υπόθεσης και η οποία δημοσιεύθηκε, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Μαραντόνα  «είχε εγκαταλειφθεί στη μοίρα του» από την ιατρική του ομάδα, της οποίας η «ανεπαρκής και απερίσκεπτη» θεραπεία τον οδήγησε σε αργό θάνατο.

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ