Πέμπτη, 28 Μαρτίου,2024

ΑρχικήΤοπικά νέαΣε καραντίνα ο καταυλισμός Ρομά στο Νομισματοκοπείο με αίτημα του δημάρχου Χαλανδρίου...

Σε καραντίνα ο καταυλισμός Ρομά στο Νομισματοκοπείο με αίτημα του δημάρχου Χαλανδρίου λόγω κρουσμάτων κορονοϊού



Σε καραντίνα ο καταυλισμός των Ρομά στο Νομισματοκοπείο με απόφαση του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίουκατόπιν κατεπείγοντος αιτήματος του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού.
Προηγήθηκε επικοινωνία του δημάρχου Χαλανδρίου με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και το γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου.
Μετά από μαζικό προληπτικό έλεγχο με μοριακά τεστ που διενήργησε στον καταυλισμό, με ίδια μέσα, ο Δήμος Χαλανδρίου, την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα κορονοϊού.
Η καραντίνα ισχύει από το απόγευμα του Σαββάτου 10 Απριλίου 2021 και έως τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021.
Την περίοδο αυτή θα ισχύσουν τα παρακάτω σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

  1. Η προσωρινή επιβολή περιορισμού των κατοίκων εντός των ορίων του οικισμού.
  2. Επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των ορίων του οικισμού για λόγους υγείας.
  3. Η αναστολή συναθροίσεων/δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού.
  4. Η αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες με την παρουσία έως 9 ατόμων α’ βαθμού συγγένειας (sms κωδικός 5) και τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.
  5. Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Χαλανδρίου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του οικισμού Ρομά Νομισματοκοπείου του Δήμου Χαλανδρίου για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  6. Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Αττικής για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  7. Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Αττικής για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του ως άνω οικισμού.
  8. Η ανάληψη από τον Ε.Ο.Δ.Υ. της υποχρέωσης της διενέργειας γρήγορου τεστ αντιγόνου COVID-19 (rapid test) την 3η και 6η ημέρα επιβολής των περιοριστικών μέτρων των διαμενόντων στον ως άνω οικισμό.

 φωτό από τη διενέργεια των προληπτικών τεστ την Παρασκευή 9 Απριλίου

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -