Τρίτη, 19 Μαρτίου,2024

ΑρχικήΤοπικά νέαΣε καθεστώς ασφάλειας η επανεκκίνηση των Σχολείων στο Μαρούσι - Δήμος Αμαρουσίου

Σε καθεστώς ασφάλειας η επανεκκίνηση των Σχολείων στο Μαρούσι – Δήμος Αμαρουσίου



 

Θ. Αμπατζόγλου «Είμαστε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα»

Σε καθεστώς ασφάλειας έλαβε χώρα τη Δευτέρα 10 Μαϊου 2021, η επανεκκίνηση των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων του Αμαρουσίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου από τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών α’ βάθμιας και β’ βάθμιας Ελένη Βλάχου και Μιχάλη Παπαδόπουλο αντίστοιχα, προκύπτει ότι όλα κύλησαν ομαλά και σύμφωνα με το σχεδιασμό για την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Σε αυτά περιλαμβάνεται η σχολαστική καθαριότητα και απολύμανση τόσο των τάξεων όσο και των κοινόχρηστων χώρων, η διάθεση αντισηπτικών, καθαριστικών, μασκών, μαντηλακίων αιθυλικής αλκοόλης και θερμομέτρων άμεσης ανίχνευσης θερμοκρασίας. Επίσης υπάρχει η πρόβλεψη δύο καθαριστριών ανά σχολείο.

Υπενθυμίζεται πως υποστηρικτικά προς την εκπαιδευτική κοινότητα λειτουργεί και το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το οποίο βρίσκεται για όλο το μήνα Μάϊο, στο σταθμό ΗΣΑΠ Αμαρουσίου – Πλατεία Ευτέρπης.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε σχετικά: «Βρισκόμαστε στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι Σχολικές μας Επιτροπές επιτελούν σημαντικό έργο σε συνεργασία με τους Δντές των Σχολείων. Ένα επιπλέον μέτρο, αυτό των self test, θωρακίζει περαιτέρω τη σχολική διαδικασία και σε αυτό τον τομέα ο Δήμος μας με την καθημερινή παρουσία του ΕΟΔΥ στον Σταθμό του ΗΣΑΠ πλατεία Ευτέρπης, παρέχει κάθε απαραίτητη συμβουλευτική υπηρεσία. Με την προσοχή όλων μας η επιστροφή στην κανονικότητα, γίνεται πραγματικότητα».

 

Φωτογραφία αρχείου από συνάντηση εργασίας Θ. Αμπατζόγλου – Ε. Βλάχου – Μ. Παπαδόπουλου

 

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -