Τρίτη, 19 Μαρτίου,2024

ΑρχικήΕπικαιρότηταΣΓΟΥΡΟΣ ΞΕΓΥΜΝΩΝΕΙ ΠΑΤΟΥΛΗ

ΣΓΟΥΡΟΣ ΞΕΓΥΜΝΩΝΕΙ ΠΑΤΟΥΛΗ



Σε ανακοίνωση που ανάρτησε ο Γ.Σγουρός στην ιστοσελίδα του αναφέρει:

«Μπλόκο» από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής μετά τη σφοδρή αντίδραση μας για τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος συνάντησε η πρόταση της διοίκησης Πατούλη να ανατεθούν απευθείας σε δικηγόρο της αρεσκείας του με εκτιμώμενη αμοιβή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ο χειρισμός των υποθέσεων των αγωγών που έχουν ασκήσει συμπολίτες μας κατά της Περιφέρειας Αττικής για την φονική πλημμύρα στη Μάνδρα και τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
Στην τοποθέτησή μου εξέφρασα την έντονη αντίθεσή μου καθώς η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει πλήρως στελεχωμένη νομική υπηρεσία με έγκριτους νομικούς και άρα ο χειρισμός των υποθέσεων μπορεί γίνει χωρίς οικονομική επιβάρυνση, ενώ ο δικηγόρος με τον οποίο ο κ. Πατούλης έχει συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν και στον οποίο ήθελε να κάνει την ανάθεση δεν έχει οποιοδήποτε στοιχείο εμπειρίας σε θέματα αγωγών διοικητικού δικαίου (ποινικολόγος)!!!
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 176 του ν.3852/2010 (Καλλικράτης) δίδεται η δυνατότητα στην Οικονομική Επιτροπή να αποφασίζει, όλως κατ’ εξαίρεση, την ανάθεση σε εξωτερικούς δικηγόρους υποθέσεων που έχουν ιδιαίτερη σημασία για τα συμφέροντα της Περιφέρειας εφόσον όμως απαιτούν εξειδικευμένη γνώση ή εμπειρία.
Το θέμα κατέληξε στο Περιφερειακό Συμβούλιο να αποφασίσει μετά από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, με σύμπραξη και θετική ψήφο της Παράταξης της κας Δούρου, στις αρχές Αυγούστου. Και τούτο, χωρίς το θέμα να εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη, ως δήθεν κατεπείγον και παρά το ότι οι υποθέσεις θα εκδικασθούν σχεδόν στο σύνολό τους μετά από δύο ή τρία χρόνια.
Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει παιχνίδια με το δημόσιο χρήμα. Οι πόροι της Περιφέρειας είναι οι φόροι των Ελλήνων φορολογουμένων και πρέπει να επιστρέφουν σε αυτούς υπό τη μορφή έργων. Η Παράταξή μας είναι έτοιμη να προσφύγει στον Εισαγγελέα και σε κάθε αρμόδια Αρχή, εφόσον διαπιστώσει διασπάθιση δημοσίου χρήματος
.
Υ.Γ. Για την ιστορία η Παράταξη της κας Δούρου ψήφισε λευκό!!!!

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -